Lørdag 16. des 2023 kl. 20:00

Molvær · Aarset · Henriksen · Bang · Narvesen

Nasjonal jazzscene / Nasjonal jazzscene
Oslo

Mange etternavn – fire av dem med en veletablert plass i både norsk og internasjonal jazzhistorie – nyeste bind! Og Narvesen, Veslemøy, som nettopp har begynt å føre sin logg over bedrifter og veien forover. Nå kommer dette fantastiske laget til oss rett før jul for å spille hvor de kommer fra og hvor de skal, dette har potensiale til å bli en legendarisk kveld!

La oss ta for oss de vi kjenner godt først. Nils Petter Molvær, Eivind Aarset, Arve Henriksen og Jan Bang har med sine parallelle solokarrierer flere fellestrekk og møtepunkter. De har alle stått øverst på plakaten på mange festivaler og spilt på et utall av plater. De har flere ganger redefinert både jazz og elektronisk musikk og bragt sjangeren mange steg videre. De er internasjonale navn man kan regne med ny, stor musikk fra. Underveis har de klart å ivareta sin egen identitet og integritet, og samtidig ha bred appell.

Og de har alle sin signaturlyd. Og her kommer Veslemøy Narvesen inn. Tross ung alder har hun allerede opparbeidet seg et rykte som en helhetstenkende musiker. Hun er først og fremst en glimrende trommeslager og rytmist, men hun har også en x-faktor, en sans for både plass og initiativ i musikken. Og hun har en gjenkjennbar lyd, en stemme som mange har umiddelbart blitt berørt av, og som vi gleder oss over å bli mer kjent med. Det er derfor framsynt, og helt på sin plass, at hun har fått plass i denne fremtidsjazza rekken med etternavn!

I ventetiden kan du nyte disse rykende ferske utgivelsene: Veslemøy Narvesen – We Don’t Imagine Anymore, Markusson · Henriksen · Norbakken – SGS Sessions Vol. 2, Bang · Aarset – Last Two Inches Of Sky og Molvær · KORK – Certainty of Tides.

Gjør deg klar til åpen flyt i drivende beats, vågale toner, droner og støt – vakkert, kaotisk og skjellsettende.

Nils Petter Molvær – trompet, elektronikk, Jan Bang – live-sampling, Eivind Aarset – gitar, elektronikk, Arve Henriksen – trompet, elektronikk, Veslemøy Narvesen – trommer, Geir Østensjø – lydteknikk

Foto: Matthias Creutziger, Roberto Cifarelli, David B Torch m.fl.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev