Fredag 03. feb 2023 kl. 19:00

Marius Neset: Next

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

«En av de mest spennende artistene innen jazz» og «Diskografien hans vitner om en imponerende teknikk, men også om en formidabel komponist som etterstreber genuin originalitet i musikken», skriver Downbeat magasinet når de kårer Neset til en av 25 musikere som vil forme jazzens fremtid.

Marius Neset har nå satt sammen en ny kvintett ved navn NEXT og debutalbumet for denne konstellasjonen, ved navn «HAPPY», gis ut i oktober 2022.

Saksofonisten og komponisten Marius Neset har ifølge Süddeutsche Zeitung «redefinert rollen til saksofonen både som soloinstrument og et ledende instrument sammen med et orkester». Kommentaren kom på bakgrunn av musikk Neset skrev for London Sinfonietta og Bergen Filharmoni.

Neset mottok Spellemannprisen i 2014, han har også mottatt ECHO prisen, som er tyskernes svar på den amerikanske Grammy-prisen.

Kvintetten NEXT er en ny utvikling i Nesets kunstnerskap, med elbass, flygel, trommer og keyboards – og selvfølgelig med Neset selv på saksofon.

Med utdannelse fra Berklee College of Music, og med internasjonale prosjekter og samarbeidspartnere som Marcus Miller, Chick Corea, jazzfestivaler og filharmonier verden over så har Neset skapt det meste av sin karriere utenfor Norges grenser.

Bergens Tidene-anmelderen uttrykte stor glede over å høre Neset på Nattjazz i 2019: «Nesets musikk er lekende, springende, teknisk komplett og tidvis lyrisk. (…) Desto finere at det drypper på hjemmepublikum av og til. Verdensklasse.»

Line-up:
Marius Neset – saksofon
Elliot Galvin – keyboard
Magnus Hjorth – flygel
Conor Chaplin – el-bass
Anton Eger – trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev