Søndag 05. sep 2021 kl. 21:00

Kampenjazz Sesongstart: Jan Martin Gismerviks Balconies

Kampenjazz / Nordic Black Theatre - Cafeteateret
Oslo

Torstein Lavik Larsen: trompet, Ina Sagstuen: vokal, Andreas Røysum: klarinett, Guoste Tamulynaite: piano, Espen Reinertsen: saksofon, Jan Martin Gismervik: trommer

Foto: Guoste Tamulynaite:

Har du studert et lite støvkorn på en vannflate i mikroskop? Sett dets Brownske bevegelser? Molekylers uendelig mange ørsmå og usynlige bevegelser fører til at støvkornet danser omkring, fram og tilbake. Det bittesmå skaper store endringer.

I 2020 ble perkusjonisten Jan Martin Gismervik tildelt Sildajazzprisen. I Haugesund urframføres 12. august den nye musikken han har skrevet. Bare tre uker seinere kommer Jan Martin Gismervik til Kampenjazz med sin musikk og sin utvalgte sekstett.

Prisvinneren ønsker i verket å jobbe med klanger, teksturer og gester som kan uttrykkes av alle instrumentene, men med forskjellige uttrykk og karakteristika. Med det blir variasjon i musikken skapt av instrumentenes forskjellige gjengivelser av ulike klanger og farger. Musikken kan dermed oppleves som stillestående, men der dynamikken skjer i det små, i detaljene.

Kanskje som en skulptur av is eller snø, som smelter i sola. Eller som ilden i et bål, som støvkornet på vannflaten. På overflaten tilsynelatende det samme fra øyeblikk til øyeblikk, men i det små med evig forandring. I det små; intrikat, komplekst og uendelig bevegelig. I det store; konstant og langsomt endrende. Bittesmå bevegelser kan til sammen skape store endringer.

Liten tue kan velte svært stort lass!

Pris:
230/150 (Studenter, medlemmer av klubben og Jazzforum)

Smittevernregler Vi følger myndighetenes smittevernregler og sørger for en trygg konsertopplevelse. • Alle, både medlemmer og andre, bes om å kjøpe billetter på TicketCo. Bare unntaksvis vil billetter selges i døra. • Det tilbys enkel mat og drikke. • Du bestiller og får servert mat og drikke ved bordet ditt. Betaling kun med kort eller Vipps. • Dørene åpner 20.30, konsertstart 21:00. Vi anbefaler alle å komme i god tid. • Hold smittesikker avstand også ved innslipp!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev