Lørdag 28. aug 2021 kl. 13:30

JAZZ PÅ GØLVET: AKSEL RØNNING TRIO

Blå / Blå
Oslo

Aksel Rønning Trio er på god vei til å etablere seg som et sentralt navn på den norske jazz-scenen. Med sin første plateutgivelse, ART, gjør de til livs en lang prosess med musikalsk forsking og lek som bunner i et godt vennskap innad i bandet. Med denne forskningen og leken blir låtmaterialet uforutsigbart, spontant og friskt. Det medfører også at bandet er i konstant endring da de aldri stopper med å utforske nye kroker av musikkens verden. Med denne bakgrunnen kan man trekke paralleller mellom Aksel Rønning Trio og band som Chris Speed Trio, The Stoner, The Bad Plus med mer.

Rønning er som saxofonist og låtskriver anerkjent i Trondheim så vel som andre steder i Norge og er aktuell i forskjellige musikalske konstellasjoner. Han opplever trioen som en slags lekeplass der låtmaterialet, uansett størrelse og kompleksitet, får en god grobunn der det kan spire og blomstre seg til å bli hva som helst. Under hele prosessen med å skrive musikk til ensemblet har Aksel alltid hatt medlemmenes personlige “sound” i bakhodet, og skriver musikken direkte til dem.

Aksel Rønning – saxofon
Eskild Sveås Okkenhaug – kontrabass
August Glännestrand – trommer

OM JAZZ PÅ GØLVET
Jazz før jazzing på en lørdag? Ja, takk! Jazz på gølvet er BLÅs konsertserie for (halv) akustisk jazz og omegn. Og kanskje også et større spekter enn det. Hver lørdag kl.14.00 kommer vi til å gi dere jazz i alle farger, der etablerte artister møter nye talenter til dyst i en drømmende matinésetting på BLÅ.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev