Lørdag 23. nov 2019 kl. 20:00

JAN ERIK VOLD/ARILD ANDERSEN OG FREDRIK HØYER

Urijazz / Tønsberg og Færder Bibliotek
Tønsberg

JAN ERIK VOLD/ARILD ANDERSEN
Urijazz og biblioteket er svært glad for igjen å kunne presentere Jan Erik Vold, som denne høsten fyller 80 år. Sammen med Arild Andersen gjorde han en duokonsert på Molde jazzfestival i 2018 i anledning av at det var 50 år siden de debuterte på Moldejazz. Det ble en stor suksess foran et fullsatt Teatret Vårt. Urijazz spurte om det var mulig å gjøre konserten under vårt jubileum denne høsten, og det var ikke nei i deres munn. Året etter debuten i Molde kom den legendariske plata «Briskeby Blues», der også Jan Garbarek er med. Dette var et samarbeid som ble videreutviklet og videreført. Du har sikkert hørt «Tale for loffen», Volds lekne spill med ordet «Kulturuke» og en rekke andre snodige, kreative dikt. Volds versjon av Blåmann, blåmann … med Chet Baker er jo noe av det fineste som er skapt.
Arild Andersen har vi også omtalt i forbindelse med hans konsert med ny kvartett. Han er jo en nestor i norsk jazz, en særdeles hyggelig musiker og person å ha på besøk, og med en rekke sentrale utgivelser og band i sin historiske oversikt. Sammen med ordet, og teksten, bruker han gjerne elektroniske muligheter for å bearbeide sine uttrykk gjennom bassen. Det er gjort med stor dedikasjon sammen med utøvere som Jan Erik her, og Kirstin Bråthen Berg. Så husker vi jo alle det mangeårige samarbeidet med Radka Toneff i kvartett- og kvintettformater. Arild har vært flink til å trekke fram norsk folkemusikk i sine ulike band.
Jazzklubben Tønsberg Society of Jazz & Poetry ble stiftet i 1967 og var en forløper til Urijazz. Jan Erik Vold gjestet faktisk klubben sammen med Jan Garbarek, og senere har Vold vært hos Urijazz med sine dikt med jazzkomp.

Jan Erik Vold – vokal
Arild Andersen – bass og elektronikk

OG FREDRIK HØYER
Vold var en nyskaper da han entret poesi- og jazzscenen på 60-tallet, sammen med blant andre Arild Andersen og Jan Garbarek. Fredrik Høyer gjør noe av det samme i dag, med sin særegne måte å lese tekster på, også han gjerne ledsaget av musikk. Ved denne anledningen får vi imidlertid høre han alene på scenen, uten musikalsk akkompagnement.
Fredrik Høyer har fått voldsom oppmerksomhet de siste par årene. Han var nominert til Heddaprisen i år, og Dagbladet kalte han «Årets festivalsensasjon» på Norsk Litteraturfestival på Lillehammer i våres. Fredrik Wandrup skriver om forestillingen: «Publikum reagerte spontant. Den ene bølgen av massiv applaus etter den andre skyllet innover scenegulvet, der den beskjedent utseende Høyer syntes å la seg oppildne til enda større høyder i sitt ekvilibristiske show.» Høyer er fra Drammen og har stuntpoeten Tristan Vindtorn som et av sine forbilder.
Urijazz hadde veldig lyst til å presentere disse to markante poetene på samme scene, samme kveld. Forskjeller, ja, likheter, ja – i hvert fall slik noen av oss oppfatter uttrykkene. Vi er veldig stolte og glade over å ha fått det til, med musikernes store velvilje.

Fredrik Høyer – vokal

BILLETTER KR 300
URIJAZZ-MEDLEM KR 250
URIJAZZ-UNGDOM GRATIS

KONSERTEN ER ET SAMARBEID MED TØNSBERG OG FÆRDER BIBLIOTEK

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev