Søndag 09. feb 2020 kl. 20:00

Improverk: Léandre, Heidel & Gutvik + Stadhouders

Improverk / Kafé Hærverk
Oslo

Improverk brakstarter sesongen med storfine besøk fra både Frankrike og Nederland.

JÕELLE LÉANDRE, IDA HEIDEL & KETIL GUTVIK:

Fløytist Ida Heidel og gitarist Ketil Gutvik har de siste årene spilt en hel del sammen, og da de i fjor sommer fikk muligheten til å spille med basslegende Jöelle Léandre ble en ny trio født.

Heidel har holdt på med jazz, improvisasjon og samtidsmusikk siden 1980, og har blant annet spilt med Reggie Workman, Chris Potter, Egil Kapstad og Jan Gunnar Hoff.

Gutvik har redefinert «jazzgitar» i Norge i band som The Quintet og Large Unit, og har gjennom sin årlige konsertserie Gutvik Ukentlig spilt med en stor prosentandel av de heftigste improvisatørene verden har å by på.

Få har videreutviklet kontrabassens potensiale i like stor grad som Jöelle Léandre. Hun har jobbet med komponister som Pierre Boulez, John Cage og Giacinto Scelsi, spilt med Anthony Braxton, Steve Lacy, Derek Bailey, Fred Frith og John Zorn, men er kanskje aller mest kjent som solist. En sterk og unik stemme som heldigvis for oss har lagt sin elsk på to av våre elskede lokale ringrever.

Jöelle Léandre – Kontrabass
Ida Heidel – Fløyte
Ketil Gutvik – Gitar

JASPER STADHOUDERS:

Nederlandske Jasper Stadhouders er etter vår mening en av Europas mest interessante gitarister og el-bassister. Med en spillestil som viser komplett musikalitet får man følelsen av at han kan spille hva nå enn skulle dukke opp i ørene. Jasper kombinerer en ekstremt fysisk og dynamisk tilnærming til improvisasjon med overbevisende sans for rytme og harmoni. Han er blant annet kjent fra sitt eget gigaprosjekt Polyband, samt Cactuc Truck og Ken Vandermark´s Entr´acte.

Jasper Stadhouders – Gitar

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev