Fredag 06. sep 2019 kl. 20:00

HELLE BRUNVOLL/MAGNE ARNESEN DUO OG LARS MARTIN MYHRE BAND

Urijazz /

FREDAG 6. SEPTEMBER KL. 20:00 Ï STØPERIET
HELLE BRUNVOLL/MAGNE ARNESEN DUO
Helle Brunvoll har vært sterkt inspirert av jazzsangeren Blossom Dearie og har trukket fram en rekke låter som hun og pianist Magne -Arnesen nå presenterer i duoformat. Blossom Dearie kom faktisk til Norge i 1972 takket være et initiativ fra Karin Krog, som for øvrig også finnes i programmet denne jubileumshøsten. Helle Brunvoll er kjent for sitt mange-årige samarbeid med gitarist Halvard Kausland. Kausland døde i desember 2017. Albumene de spilte inn sammen, fikk særdeles gode anmeldelser. Erling Wicklund i NRK sa det slik: «De lager sitt eget standardrepertoar – med nye fengende låter, smarte akkorder og egne tekst-er som blåser forfriskende nytt liv inn i en genre man nesten trodde var på vei ut – den svingende mainstreamjazzen.»
Magne Arnesen er nå en av de fremste pianist-ene i Norge i denne tradisjonen og har vært med rundt Urijazz siden han starta å spille jazz som tenåring. Vi husker da han på Kongsgård-en kunne bestille sin første halvliter …

Helle Brunvoll – vokal
Magne Arnesen – piano

OG LARS MARTIN MYHRE BAND

Lars Martin Myhre var sentral ved stiftelsen av Urijazz i 1979. Han får naturligvis en sentral plass også i jubileumshøsten, med det bandet han benytter ved konserter og innspillinger – «Bra folk». Det er 40 år siden Urijazz ble stifta og 43 år siden Lars Martin begynte med musikk. Det førte blant annet til et 31 år langt samarbeid med Odd Børretzen, Urijazzprisvinner han som Lars Martin. Sammen har de levert bidrag til norsk visesangs kanon med låter som «Måker», Noen ganger er det all right» og «Vintersang». Lars Martin har mottatt fire Spellemannpriser. Han hadde også et langt samarbeid med Arild Nyquist. Lars -Martin omtales ofte som en «melodiens mester», og i 2017 mottok han Alf Prøysens ærespris. Juryen sa: «… eksepsjonell finesse, kunstnerisk finurlighet, beundringsverdig musikalitet, smittende engasjement …». Hans soloplater har blitt positivt mottatt av både publikum og anmeldere.
Perry Stenbäck har blitt en fast medreisende på Lars Martins turneer de siste årene. Han er sanger, komponist og multi-instrumentalist fra Stockholm, nå bosatt i Danmark. I tillegg møter vi utmerkete stammusikere som er godt kjent for vårt publikum.

Lars Martin Myhre – vokal, gitar
Perry Stenbäck – gitar, nøkkelharpe
Terje Johannesen – trompet, gitar
Terje Norum – tangenter
Terje Støldal – bass
Jon Rosslund – trommer

BILLETTER KR 300
URIJAZZ-MEDLEM KR 250
URIJAZZ-UNGDOM GRATIS
HELGEPASS 6. OG 7. SEPT. KR 500

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev