Torsdag 18. okt 2018 kl. 19:30

Hanna Paulsberg Concept feat. Magnus Broo – Albumslipp «Daughter of the sun»

Arena, Moss kirke- og kultursenter / Arena, Moss kirke- og kultursenter
Moss

Hanna Paulsberg – saxofon
Magnus Broo – trompet
Oscar Grönberg – piano
Trygve Waldemar Fiske – bass
Hans Hulbækmo – trommer

Få norske jazzmusikere er som tenorsaksofonisten Hanna Paulsberg. I hvilken som helst sammenheng man hører henne, sitter man igjen med følelsen av å ha opplevd en tenorsaksofonist med en sterk og kreativ personlighet, men alikevel med sterke bånd til både norsk og internasjonal jazzhistorie. Paulsberg har gjort seg sterkt til kjenne også utenfor konseptet i løpet av de siste årene blant annet gjennom prosjekter med Bobo Stenson og Bugge Wesseltoft og høytflyvende som låtskriver og trekkvogn i begeistrende GURLS. Nå er hun klar med sin fjerde plate med Hanna Paulsberg Concept, ‘Daughter of the Sun’, som slippes på Odin Records 12 oktober.

Hanna Paulsberg Concept har spilt inn tre kritikerroste plater som kvartett. De har i flere år vært på utkikk etter en femtemann, en som kan gli så sømløst som mulig inn i det tette samspillet som har etablert seg over 8 år, men også pushe kvartetten til å gå nye veier og tørre å ta nye sjanser. Valget falt på den svenske stjernetrompetisten Magnus Broo, kjent fra blant annet Atomic og Angles 9, og det var full klaff fra første tone. Magnus Broo har en dyp forståelse av den afroamerikanske jazztradisjonen samtidig som han har en unik evne til å tøye grensene og utforske nye måter og spille på. Han har har sin egen unike stil blant svenske jazztrompetere, en umiskjennelig lyd, en vill rytmisk og melodisk fantasi kombinert med en vanvittig spilleglede og energi.

Utdrag av anmeldelser for tidligere plater og konserter:
» Det som derimot får sjelen min til å vibrere er saksofonspillet til Hanna Paulsberg. Jeg har til gode å overvære en konsert der hun ikke tilfører noe ekstra.» Kim Klev for Dagbladet anmeldelse av HPC konsert på Moldejazz 2017

«Heile plata er eit sydande heksebrygg med lekre arrangementsdetaljer som krydder» «Hanna Paulsberg Concept er framtida» Lars Mossefinn, Dag og Tid anmeldelse av Eastern Smiles (2016)

«stadig swingende, støtt forankret i et post-bop/ekspresjonistisk 60-tallsidiom spiller de sju gode Paulsberg-originaler som gjaldt det både livet og hyra på en høl-i-veggen-jazzklubb, og de gjør det så stilsikkert, offensivt, og med så godt sammenskrudd bandautoritet at et gammelt coltrane-hjerte slår dobbeltslag av pur glede» Terje Mosnes for Dagbladet om Song for Josia (2014)

«Waltz for Lilli» is one of the most impressive debut album I’ve heard for some time and is likely to be a record that I return to often..» Ian Mann, review of Waltz for Lilli The Jazz Mann (2012)

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev