Lørdag 30. sep 2023 kl. 14:30

Gjertruds Sigøynerorkester m/ Helge Jordal

Sildajazzens venner / Høvleriet
Haugesund

Gjertruds Sigøynerorkester åpner høstsesongen for Lørdagsjazzen.

Helge Jordal er en av Norges mest profilerte og særegne skuespillere. Han er også en utmerket vokalist med stor uttrykkskraft. Gjertruds Sigøynerorkester og Helge arbeider med en konsertforestilling med dikt, fortellinger, sanger og musikk fra sigøyner og taterkulturen. Helge formidler dette på medrivende vis, med fintfølelse, autoritet og kraft.

Deler av dette stoffet har vært fremført ved flere festivaler og konserter siden 2019 og publikum har vært begeistret. GSO og Jordal utvider stadig sitt felles repertoar og videreutvikler materialet til en mer sammenvevd forestilling.

De senere årenes økende tilstrømming av fattige rom, både til Norge og andre EU-land, har aktualisert og synliggjort det stigma sigøynere og rom er utsatt for. GSO og Jordal ønsker å synliggjøre at dette er mennesker som er bærere av usedvanlig rike kulturelle tradisjoner som store deler av europeisk kulturliv i århundrer har hentet inspirasjon fra.

Hovedvekten er på musikk, sanger, dikt og fortellinger fra sigøyner og taterkulturen, men ensemblet gjør også noen avstikkere innom andre sjangere, noe som både skaper et spenn i uttrykket og kan fungere som et «apropos» til forestillingens tema.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev