Torsdag 10. jun 2021 kl. 20:00

Eyolf Dale Trio

Urijazz /

Nasjonal og internasjonal prisvinner, bandmedlem, bandleder, produsent, komponist, pianist, førsteamanuensis, hva er det han ikke er.

Om antikkens Hellas hadde fått kloa i Skiensguttens musikk, er det ikke utenkelig at Eyolf Dale hadde fått sitt eget stjernebilde, under beskrivelsen “jazzens gud”.
I over 15 år har Dale reist land og strand rundt solo og med band. Og det er vel ikke å ta for hardt i å si at en kunstnerisk, melodisk, lyrisk og trollbindende sjel, ikledd et legeme med godt dynamisk, disiplinert og fingernemt håndlag, plasserer Dale blant den absolutte kremen av pianister i verden. En norsk Yamaha-artist er ikke hverdagskost.

Siste besøk han gjorde hos Urijazz, var i 2017 med sitt fantastiske Wolf Valley-verk, med kjente og kjære venner. Og det er med stor glede at Urijazz presenterer nok et besøk av jazz-guden, denne gangen i en kraftfull trio, med innslag fra flere av hans utgivelser.
Per Zanussis fantastiske bruk av kontrabass, samt Audun Kleives signatur på trommer, skal forsterke Dales kraftfulle formidlingsevne, og ta dere tur/retur Støperiet Scene-Musikkens himmelrike.

Eyolf Dale – Tangenter
Per Zanussi – Bass
Audun Kleive – Trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev