Fredag 14. feb 2020 kl. 21:00

ERLEND APNESETH

Bergen Jazzforum / Vestnorsk Jazzsenter / Sardinen Usf
Bergen

FRAGMENTARIUM

ERLEND APNESETH hardingfele STEIN URHEIM gitar, elektronikk ANJA LAUVDAL piano, elektronikk IDA LØVLI HIDLE akkordeon FREDRIK LUHR DIETRICHSON kontrabass HANS HULBÆKMO slagverk

Bestillingsverket “Fragmentarium” ble urfremført på Konsgsbergjazz i 2019, og var rett og slett så bra at det bare må videre på Stamvegturne. Hardingfelewonderboy Apneseth løfter folkemusikk til et nytt nivå med en passe blanding av respekt og løsrivelse fra tradisjonene. Bandlederen er en av landets fremste unge felespillere, opptrer i A-klassen under Landskappleiken, har vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester og har etterhvert mottatt nok prisar til å gjøre støvtørking på peishylla til en komplisert affære. Han står med begge bena i norsk tradisjonsmusikk, og – med klangene fra hardingfele og folkemusikken – skaper han de vakreste tonene. Med seg i dette prosjektet har han også et knippe musikere som ikke er fremmed for å krysse og bryte opp sjangergrensene mellom improvisert musikk og tradisjonsmusikk.

Erlend Apneseth har hatt en forrykende karriere siden hans debutalbum «Blikkspor» i 2013. Alle hans tre siste album ble nominert til Spellemannprisen og plassert på lister over årets beste album i internasjonale tidsskrifter som BBC Music Magazine, Le Monde og The Chicago Reader. Foruten hardingfelen og folkemusikken har han fordypet seg i komposisjon, improvisasjon og alternative klang og pizzicatoteknikker, i tillegg til en rekke samarbeidsprosjekter med andre musikere, teater, orkester, dansere og poeter. Med strålende kritikker i inn- og utland har han fått en rekke priser for sitt kunstnerskap, senest Rolf Gammlengs pris i 2018.

“Fragmentarium” er også spilt inn på plate, og slippes på Hubro 7. februar 2020!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev