Fredag 04. okt 2019 kl. 21:00

ELEPHANT 9

Bergen Jazzforum / Vestnorsk Jazzsenter / Sardinen Usf
Bergen

Brutalt funky progjazz

STÅLE STORLØKKEN tangenter NIKOLAI HÆNGSLE bass TORSTEIN LOFTHUS trommer

Jazz, prog, og psykedelia; Elephant9 kan ta pusten fra noen og enhver. Med Ståle Storløkken Nikolai Hængsle Eilertsen og Torstein Lofthus vet vi at musikken blir servert tett og virtuost med en enorm energi. Medlemmene – som har fartstid i Bigbang, Shining, Motorpsycho, Supersilent og en rekke andre konstellasjoner, har i Elephant9 funnet den ultimate plattformen for å speile sine mange influenser og egen musikalitet. Bandet er blitt en livefavoritt på både rock- og jazzfestivaler de siste årene og er nå på vei tilbake på Bergen Jazzforum for første gang siden 2011!

Elephant9 fikk på mange måter sitt store gjennombrudd på Nattjazz, og første gang trioen spilte på festivalen trille BT terningkast 6 og skrev følgende: «Men om de tre er virtuoser hver for seg, er det samspillet som imponerer mest. Til tross for kompliserte rytmemønstre og temposkifter, var det hundre prosent presisjon. Men sterilt, glatt eller kjedelig? Ikke et sekund.»

Elephant9 er i disse dager aktuelle med to nye liveplater, «Psychedelic Backfire I & II», spilt inn på intime Kampen Bistro i løpet av fire intense konserter i vinter. En perfekt opplading til ny konsert med denne powertrioen på «hjemmebane» i Sardinen USF og Bergen Jazzforum.

«Dei to platene representerer også ei oppsummering fordi bandet er attende på scenen – staden der bandet best kjem til sin rett. Det er på scenen i møte med publikum dei har utvikla det særmerkte uttrykket sitt. Psychedelic Backfire I og II er staden å byrja for dei som ikkje kjenner Elephant9 frå før. For alle oss andre er desse platene heilt naudsynt sikringskost.» – Dag og Tid

«Elephant9 er lyden av en brennende trikk på vei ut i verdensrommet. Det er vanskelig å tenke seg en bedre trio i Skandinavia i dag, eller en mer grovmælt groove. Vi er heldige som lever i en tid med sånne musikere, og med plateselskaper som jobber med å dokumentere dem. Send ut nabovarsel, og spill høyt.» – Klassekampen

Anmeldelser av «Psychedelic Backfire I & II»: http://www.runegrammofon.com/artists/elephant9/reviews-rcd2206/

Dørene åpner 20.00, konsertstart 21.00.

Foto: Oddbjørn Steffensen

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev