Onsdag 04. mar 2020 kl. 20:00

Cortex – Avant-garde Party Music!

Urijazz /

Cortex har lenge stått på ønskelista til Urijazz. Bandet har etter hvert blitt noe av en institusjon i norsk jazz, avdeling litt fritt og mye trøkk. Tittelen på plata, som kom i 2017, stjålet fra en av de utallige overstrømmende anmeldelsene bandet har fått med seg, oppsummerer det meste: «Avant-garde Party Music». For her snakker vi umiskjennelig og knalltøff sekstitalls freebag i Ornette Colemans og Don Cherrys ånd og kjød – men likefullt med en brei strek av noe nordisk og kontemporært. Noe som gjerne får folk til å komme dragende med den gamle fullriggeren Atomic når referansene skal stables og sorteres.

Musikerne i bandet kommer som mange av dagens unge fra de gode jazzutdanningene vi har i Norge. I dag er de i front av feltet, og medlemmene sitter sannsynligvis oftere på et fly på vei til neste gig med Cortex, Acoustic Unity, Susanne Sundfør, Friends & Neighbors, Bushman’s Revenge eller hva det nå måtte være, enn hjemme i sofaen foran tv-en. Slikt blir det bra liveband av!

Trommeslager Gard Nilssen er overalt om dagen, festivalartist i Molde i 2019, turné med Susanne Sundfør og sist hos Urijazz sammen med Lars Horntveths Amgala Temple.

Ryktene svirrer om at det er ny plate på gang, hvis de nå en gang skulle finne tid til å gå i studio. Uansett blir det flust med nye låter når de svinger innom cafe-m denne kvelden. Sving innom du også, da, det er her det er party!

Thomas Johansson – trompet
Kristoffer Alberts – saksofon
Ola Høyer – bass
Gard Nilssen – trommer

BILLETTER KR 200
URIJAZZ-MEDLEM KR 150
URIJAZZ-UNGDOM GRATIS

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev