Mandag 13. nov 2023 kl. 20:00

Chris Potter Circuits Trio

Vadsø Jazzklubb / Kooperativet
Vadsø

Chris Potter Circuits Trio
featuring James Francies and Eric Harland.

Gjør dere klar for en sydende gryte med det beste av moderne, amerikansk jazz!

Å oppleve Chris Potter i denne trioen kan trygt kalles fest på boks. Saksofonisten har fra tidlig 90-tall spilt med musikere fra nærmest hele jazzhistorien, og nå er han en av motorene som tar jazzen med inn i framtiden. Han trådde fram i rampelyset i band med kjente folk som trommeslager Paul Motian og bassisten Dave Holland, i tillegg til Pat Metheny og Joe Lovano. Potter skapte raskt et navn for seg selv og har de siste tjue årene vært en av verdens mest etterspurte saksofonister. Han er melodiøs og energisk, med et utrolig spenn i spillet sitt og helt egen sans for groovet i bunnen!
Musikerne han deler scene med bringer også nye impulser til den levende musikken. Foruten Potter, består trioen av to stjerner fra den unge, amerikanske jazzen. Da snakker vi om musikk hvor hip hopen har sivet inn, R´nB er med å bestemmer fargene, og den spennende rytmikken som finner nye veier å gå. James Francies på tangenter og trommeslager Eric Harland har bakgrunn i band med så forskjellige storheter som Pat Metheny, Questlove og Chance the Rapper, Charles Lloyd, Dave Holland og McCoy Tyner. Fellesnevner? Det er fremoverlent og rykende tøft!
Bandets to utgivelser, Circuits 2019 og Sunrise Reprise fra 2021, vitner om tre musikere som sammen lager både rett-i-nerva fengende låter, og vakker ettertenksom musikk.
På konserten får du høre lange solopartier – noen helt i ånden til John Coltrane, andre som drivende, gulvrystende glis av funk og groove! Her er energi og elektrisitet hentet fra en felles kilde, servert med en spilleglede som tyter langt utover scenekanten.

Chris Potter – saksofon, James Francies – keys, Eric Harland – trommer

Konserten er i samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev