Fredag 09. sep 2022 kl. 20:00

Arne Torvik Trio – Northwestern Songs

Urijazz /

I samarbeid med Kafe Uro på Haugar kunstmuseum

Pianotrioen er et av de mest slitesterke formatene i jazzen. Jazzhistorien gir nye utøvere noe å bryne seg på. Moldenseren Arne Torvik legger seg i den lyriske og tilgjengelige gata, han skriver melodier som legger seg pent i øret. Et lydhørt komp fra Bjørnar Kaldefoss Tveites kontrabass og Øystein Aarnes Viks trommer støtter opp og resultatet er lekkert. Den fantasifulle trommeslageren Aarnes Vik kjenner vi fra bandet Skadedyr.

Pianist Arne Torvik fra Molde har lenge vært en viktig brikke i musikkmiljøet på nordvestlandet, men er samtidig et navn som gjør seg gjeldende på den internasjonale scenen. Våren 2021 ga Arne Torvik Trio ut plata Northwestern Songs på Losen Records, en plate som etter utgivelse har spredd seg godt blant publikum i den digitale verden godt hjulpet av Spotify-lister som Jazz X-press, All new jazz, Lounge Jazz og The Trios. Utgivelsen har også mottatt gode skussmål fra internasjonale anmeldere – blant annet gode anmeldelser i All about jazz og Canadiske Textura.

Denne konserten legger vi til den intime scenen på Kafé Uro på Haugar kunstmuseum. Der sitter vi nesten oppi bandet og får med oss alle nyanser.

Arne Torvik – piano

Bjørnar Kaldefoss Tveite – kontrabass

Øystein Aarnes Vik – trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev