Tirsdag 28. sep 2021 kl. 17:30

AnJazz Hamar jazzfestival

AnJazz - Hamar Jazzfestival / Kunstbanken Hedmark Kunstsenter
Hamar

ANDREAS WILDHAGEN KVARTETT, Kunstbanken kl 1730, bill kr 360/310

Denne nyoppstartede kvartetten så dagens lys i juni 2021, og interesserte kan allerede begynne å glede seg til en utgivelse som er innspilt og på vei. Bandet spiller sin første konsert på Anjazz, og har for anledningen vibrafon istedenfor piano – Rob Waring erstatter Anja Lauvdal.

Musikken er skrevet av trommeslager Andreas Wildhagen, som har lagt til rette for et musikalsk uttrykk som har som mål å oppløfte lytteren. Musikerne er nøye satt sammen for sine egenskaper for å utfylle hverandre, og fokuset ligger på interaksjon, energi og oppdagelse i øyeblikket.

Uttrykket gir alle stemmene i bandet like mye rom og ansvar, og følger slik sett et kollektivt ideal. Samtidig bedrives det ingen innskrenkning av individets frihet til å stå fram som ledere når musikken og øyeblikket kaller for det.

Andreas Wildhagen (f. 1988) er født og oppvokst i Oslo. Han er trommeslager og komponist, og har etablert seg på den norske og internasjonale musikkscenen siden 2008, spesielt i miljøet for jazz – og improvisasjonsmusikk.

Sommeren 2012 under Moldejazz ble han vinner av Jazzintro «Årets unge jazzmusikere» med bandet Mopti. Andreas har siden turnért med en lang rekke band og prosjekter på klubber og festivaler i Skandinavia, Europa, USA, Canada, Brazil, Etiopia, Japan, Taiwan og Malaysia. Blant de mest aktive bandene er Paal Nilssen-Love Large Unit, Jonas Cambien trio, Nakama og Finity. Han ga ut sitt første soloalbum på Nakama Records 31. oktober 2016. Han har så langt spilt på 31 utgivelser.

Kveldens besetning:
Kasper Skullerud Værnes – saxofon
Rob Waring – vibrafon
Adrian Fiskum Myhr – bass
Andreas Wildhagen – trommer

SINNE EEG, Hamar teater, bill kr 360/310
Festivalpass kan benyttes.

Sinne Eeg, dansk jazzstjerne, født i 1977 er utdannet i Esbjerg i 2003.

Sinne er en briljant jazzsanger og hennes konserter kjennetegnes ved stort nærvær, mye humor og et enormt musikalsk overskudd. Det kommer til uttrykk ved lekenhet, personlig uttrykk og ikke minst hennes suverene scat-sang – som er i verdensklasse!

På AnJazz får du oppleve intet mindre enn fire tidligere Ben Webster Prisvinnere på samme scene!

Bandet spiller sanger fra Sinne Eegs seneste soloalbum Dreams og et flunkende nytt album. «Dreams» har fått strålende anmeldelser i internasjonale medier, blant annet Downbeat (4,5 av 5 stjerner) og The Guardian (4 av 5 stjerner).

Downbeat: «The Danish jazz singer, an established star in Europe, checks all the boxes; burnished tone, perfect intonation, swing, unerring taste and an adventurous streak.»

The Guardian: «Lustrous tones and alert improv from Danish star.»
Utover hennes store suksess i hjemlandet Danmark, turnerer hun jevnlig i USA, Japan, Kina, Norge og Sverige

Sinne Eeg – vokal
Jacob Christoffersen – piano
Lennart Ginman – bass
Morten Lund – trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev