Innlegg

Dølajazz starter torsdag

Fra 17. til 20. oktober blir det ungjazz, kunstjazz og Fosse-jazz på Lillehammer jazzfestival, Dølajazz.

Den første årgangen var i 1978. Du kjenner dem også som Lillehammer jazzfestival, og i morgen torsdag, 17. oktober går Dølajazzerne i gang med årets program som, for ordens skyld, varer til søndag 20. oktober.

Det starter som smått, med Kulturell Spaserstokk på ulike bo- og servicesentre på formiddagen, og festivalkunst-vernissage på Galleri Zink for festivalkunstner Bjørn Ransve (som for øvrig står helt til 3. november), før den offisielle åpningskonserten med finnskogingen Sinikka Langeland og hennes (finske) kantele.

Materialet for konserten er Langelands egne tonesettinger av Nobelprisvinner Jon Fosses tekster. Festivalen skriver at «Sinikka har en tydelig interesse for naturmystikk og i Jon Fosses dikt finner hun en klangbunn som reson[n]erer.» Med seg på scenen har hun Mathias Eick, Svante Henryson, Bendik Hofseth og Markku Ounaskari.

Andre punkter verdt å merke seg er festivalens ungjazzere: Jazzincubator («et arrangement av unge, for unge»), Jazztalentkonsert med Sondre Moshagens og hans toppede lag av medmusikere i prosjektet Audio Guide, og ikke minst Ungjazzkonsert 2024 som avslutter søndagen.

Nytt av året er Kunstløypa, «en musikalsk treretter i samarbeid med tre av byens fineste kunstinstitusjoner» som inkluderer konserter med Kjell Samkopf, MoE og duoen Myhre Olsen/Taalah. Ellers vil publikum kunne høre Frida Ånnevik, splittgig med Fieh og Gabriela Garrubo, Trøen/Arnesen Quartet, Needlepoint, Petter Wettre, og masse, masse mer!

For øvrig legger Dølajazz også vekt på å være en inkluderende festival, og har derfor fri aldersgrense på alle konserter.

Fra forsiden

Ellen Andrea Wang - Munch, 16. oktober 2024

Kveld for nærhet

KONSERT: Trioens musikkblikk er festet på myk glød og lun varme.

Minneord

En stor musiker og stillfaren formidler

MINNEORD: Komponist, musiker og grunnlegger av Jazzlinja ved NTNU, Terje Bjørklund (02.01.1945-03.10.2024), har gått bort. Bjørn Alterhaug skriver varmt om en nær venn, medspiller og fagkollega.

Meld deg på vårt nyhetsbrev