Nyheter

Flukten til Sør-Norge

I september kommer Flukten på turné til Agder, Vestfold og Telemark. De har fersk plate i bagasjen, og skal besøke hele ti jazzklubber i regionen.

Det som startet som en jam mellom venner har blitt til en av Norges favoritt-jazzgrupper! Bandet består av fire velkjente navn fra den norske jazzscenen: Hanna Paulsberg på saksofon, Marius Klovning på gitar, Bárður Reinert Poulsen på kontrabass og Hans Hulbækmo på trommer. Musikerne i Flukten er svært aktive og ettertraktede og kan også høres i band som Gurls, Espen Berg Trio, Hanna Paulsberg Concept, Wako, Atomic, Broen, Gard Nilssen Supersonic Orchestra, Trondheim Jazz Orchestra og mange flere.

Kvartetten ble etablert under korona-pandemien og debutalbumet “Velkommen håp” kom i 2021. Plata fikk strålende mottakelse og vant Spellemannspris i jazzklassen. Før sommeren slapp de sitt selvtitulerte andrealbum “Flukten”, også denne til svært god mottakelse.

Musikken er både kontemplerende og i neste øyeblikk mer heftig, men alltid med et enormt overskudd og en leken improvisasjon. Ifølge Klassekampens anmelder kan Fluktens musikk gi «en fornemmelse av å ha vært på bryllupsfest et sted i Vest-Afrika, på Loft Jazzkonsert i New York en gang tidlig 80- tallet, og på en liten men oppglødd jazzkonsert i Lofoten anno 2023, for den del». Blant referansene som har blitt nevnt finner du både Ornette Coleman, Bill Frisell, Paul Motian, John Scofield, Terje Rypddal, Henry Threadgill og Abdullah Ibrahim, mens Salt Peanuts til og med dro en linje til Johan Sebastian Bach!

Rekordlang turné
Flukten har siden bandets start rukket å spille en rekke konserter i og utenfor Norge, men nå kommer de altså endelig på en lengre turné til Sør-Norge.

– Vi sender vanligvis fire regionale turnéer ut på veien hver år. Det er vanlig at mange av klubbene våre tar inn turnéene vi tilbyr, men denne gangen tror jeg vi har rekord så det er tydelig av klubbene i regionen gleder seg til denne konserten, sier daglig leder i Sørnorsk jazzsenter Sigrun Tara Øverland.

Bassist Bárður Reinert Poulsen stemmer også i: – Vi har spilt mange konserter med Flukten, men det er sjelden vi får anledning til å spille 10 konserter med samme band på rappen. Det gjør noe med samspillet og musikken å få spille sammen så mange dager på rad, så vi gleder oss skikkelig til å komme sørover i september.

På grunn av foreldrepermisjon er det hentet inn vikar for Hanna Paulsberg på denne turnéen. Signe Emmeluth stepper inn 11.-14. september og Harald Lassen 15.-20. september.

Besetning:
Hans Hulbækmo – trommer, Bárður Reinert Poulsen – bass, Marius Klovning – gitar og Signe Emmeluth / Harald Lassen – saksofon

Turnérute:
Onsdag 11/9: Kristiansand jazzvesen, torsdag 12/9: Dølen konsertserie, fredag 13/9: Risør Jazzklubb, lørdag 14/9: Mandal jazzklubb, søndag 15/9: Flekkefjord jazzklubb, mandag 16/9: Arendal jazzklubb, tirsdag 17/9: Skiensjazzdraget, onsdag 18/9: Bø jazzklubb, torsdag 19/9: Urijazz, fredag 20/9: Larvik jazzklubb

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Musikk for Brede og smale

Sanskriti Shrestha presenterer nytt leviterende band, Bård Bergs beats møter storbandformatet, Brede Sørums kvartett hopper etter Coltrane og vi hører på ny og gammal musikk på plate og youtube.

Nyhet

Jazzprisen 2025 åpnet for nominasjoner

Det er klart for nok en storslått feiring av norsk jazz. Jazzprisen 2025 finner sted på Cosmopolite i Oslo lørdag 5. april. Nå åpner Norsk jazzforum for nominasjoner til de elleve prisene. Nominasjonsfrist er 20. oktober.

Meld deg på vårt nyhetsbrev