Nyhet

Islandsk jazzfestival i Oslo

Islandske og norske musikere møtes til jazzfestival på Nasjonal jazzcene i Oslo 13. og 14. juni. På programmet til Tónleik Jazzfest står blant annet ADHD, Tuva Halse, Wako og Benjamín Gísli.

Tónleik Jazzfest bringer den nordiske sommeren til liv i Oslo, lover den nystartede festivalen i en pressemelding. På festivalprogrammet 13. og 14. juni står unge fremadstormende og internasjonalt anerkjente musikere fra både Island og Norge. Festivalen arrangeres av foreningen Isdager, som har som formål å fremme islandsk kultur i Norge.

Festivalprodusent er den islandske musikeren Benjamín Gísli Einarsson. Han er utdannet ved jazzlinja på NTNU og har her på berget markert seg med flere spennende band de siste årene, som Bento Box, Benjamín Gísli Trio og Jazzintro-aktuelle Bliss Quintet.
– Jeg ble kontaktet av Albert Einarsson fra den islandske foreningen Isdager før jul med et tilbud om å sette i gang en jazzfestival i Oslo med fokus på islandsk og norsk jazz. Jeg sa selvfølgelig ja til dette, og nå i juni arrangeres festivalen for første gang, forteller Einarsson, som håper Tónleik Jazzfest blir en fast dato i jazzkalenderen i Oslo de neste årene.

Tónleik Jazzfest ønsker å presenterer musikk «som vil kunne røre og begeistre, men også utfordre publikum til å utvide sin musikalske horisont». Det islandske ordet tónleikar betyr konsert, og som navnet tilsier vil festivalen romme en eventyrlig lek med toner samt gripende konsertopplevelser, skriver festivalen videre.


Vokalist og låtskriver Johanna Reine-Nilsen slipper sitt debutalbum til høsten. Bandet hun har med på Tónleik Jazzfest består av Ola Erlien (gitar), Eskil Elias Foyn Bruntvedt (bass) og Veslemøy Narvesen (trommer). Foto: Sigrid Erdal

På årets festivalprogram står blant annet kvartetten ADHD, et musikerkollektiv bestående av noen av Islands fremste jazzmusikere. – Det første jeg gjorde var å ringe ADHD for å booke dem til festivalen. Om det er et band fra Island jeg vil presentere så er det dem, da de etter min mening en av de mest spennende jazzgruppene i dag. ADHD vil nå bli presentert for første gang i Oslo, sier Einarsson.
Han forteller videre at festivalen ønsker å gi plass til og presentere unge, ambisiøse band og musikere i etableringsfasen: – Noen av navnene som vil presenteres er fiolinisten Tuva Halse som allerede har gjort seg bemerket med debutalbumet i fjor, den islandske vokalisten Björg Blöndal med bandet sitt Alkul og Johanna Reine-Nilsen som slipper sitt debutalbum til høsten.

Hele programmet og informasjon om billettkjøp finner du her.

Fra forsiden

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester.

Nyhet

Festivalidyll i skogen

Motvind i Middelalderskogen byr på store navn innen jazz og impro så vel som marokkansk gnawa, indisk klassisk musikk, norsk folkemusikk og dans ut i de sene nattetimer. Joe McPhee er årets Artist i Residence under festivalen som arrangeres 21. - 23. juni.

Meld deg på vårt nyhetsbrev