Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Det var under Nesodden Jazzfestival søndag i pinsen at styret i Nesodden Jazzklubb ble tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Styreleder i Norsk jazzforum, Ragnhild Menes, overrasket både klubbens styre og festivalpublikum da hun grep mikrofonen mellom to konserter søndag kveld.

– Nesodden Jazzklubb har hatt en fantastisk høst- og vårsesong med svært godt program og fulle hus. Denne idylliske halvøya er svært heldig som har en så engasjert og dyktig gjeng med frivillige som lager både jazzklubb og -festival. Det er en stor glede å tildele prisen Årets jazzklubb 2024 til Nesodden Jazzklubb, sier Ragnhild Menes.

50 000 kroner i prispenger
Med prisen Årets jazzklubb 2024 følger 50 000 kroner fra Norsk jazzforum samt et trofé utformet som en J. Trofeet er designet av Nick Alexander og produseres av Utoplast i komprimert og resirkulert plast. Gjennom å bruke ulik farget plast fra ulike kilder, vil hver eneste pris få et helt eget uttrykk. Trofeet ble lansert sammen med den store Jazzprisen i 2023, og følger Norsk jazzforums pristildelinger.

Alle Norsk jazzforums medlemmer har blitt invitert til å nominere kandidater til Årets jazzklubb. Det er Norsk jazzforums styre, bestående av arrangører, festivaler og profesjonelle jazzmusikere, som tildeler prisen. I vurderingen legges det vekt på blant annet en bevisst og målrettet programpolitikk, god gjennomføring av arrangementene og god organisering. Juryen ser også på klubbens betydning for et gitt miljø, dens utvikling, og evne til nytenking.

Begrunnelse for prisen Årets jazzklubb 2024:
Nesodden Jazzklubb har takket være ildsjelers smittende engasjement, god og variert programmering og en evne til å få så vel publikum som artister til å føle seg velkommen, funnet sin plass i lokalmiljøet, og blitt en viktig del av Nesoddens kulturliv. Klubben har med sine ukentlige konserter opparbeidet en posisjon som en populær møteplass for musikkinteresserte, og har lykkes å nå ut til et bredt og entusiastisk publikum, i alle aldre. Jazzklubben omfavnes varmt av så vel sine trofaste konsertgjester som av samarbeidspartnere og musikere, og deres arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk.

Nesodden Jazzklubbs konsertprogram er bredt og variert, og har en god blanding av velkjente og profilerte jazznavn, og yngre musikere på vei opp. Det arrangeres jevnlig konserter for barn og unge, og ved enkelte anledninger har også elever fra den lokale kulturskolen vært å se på klubbens scene. I tillegg til den ordinære klubbdriften, står klubbens ildsjeler også bak den årlige Nesodden Jazzfestival, som også har blitt en naturlig del av Nesoddens kulturelle arena, og som har satt Nesodden på festivalkartet.

Fra forsiden

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester.

Nyhet

Festivalidyll i skogen

Motvind i Middelalderskogen byr på store navn innen jazz og impro så vel som marokkansk gnawa, indisk klassisk musikk, norsk folkemusikk og dans ut i de sene nattetimer. Joe McPhee er årets Artist i Residence under festivalen som arrangeres 21. - 23. juni.

Meld deg på vårt nyhetsbrev