Nyhet

Jazzens første vårtegn

Palmehelga er det nok en gang klart for Vossa Jazz. Øyunn står for åpningskonserten og Hanna Paulsberg for årets Tingingsverk. I tillegg presenterer festivalen tre bestillingsverk og en lang rekke med konserter.

Fredag 22. mars står forfatter Kjartan Fløgstad for den offisielle åpningen av årets Vossa Jazz. Selve åpningskonserten er det Øyunn som står for, med sitt verk Aspects hvor hun kombinerer film, performance og musikk. Festivalhelga på Voss fortsetter med mange spennende konserter.

– Vi er stolte av å presentere ein sterk line-up med legender som William Parker, Karin Krog og Stian Carstensen, unge up-and-coming stjerner som Nelly Moar og Aksel Røed, og avantgarden David Murray og Emmeluths Amoeba, for å nemne nokon, sier festivalsjef Laila Melkevoll i en pressemelding.

Det er hele fire bestillingsverk på Voss i år. Selve Tingingsverket er det saksofonist Hanna Paulsberg som har komponert. I tillegg blir det bestillingsverk fra Gabriel Fliflet, Shannon Mowday med Bergen Big Band samt Marte Valle og Rasmus Rohde på Badnajazz.

Ved siden av det ordinære konsertprogrammet byr Vossa Jazz blant annet på litteraturfrokost og Jazznytt18, og som alltid Badnajazz for de yngste og Eldrejazz. I tillegg inviterer Vossa Jazz, i samarbeid med Norsk jazzforum og en rekke andre musikkorganisasjoner, til nasjonal kulturkonferanse på åpningsdagen.

Produsent i Vossa Jazz, Ingrid Steinkopf, kom med noen konserttips i forrige ukes NTT: — Det er absolutt fleire konsertar ein burde sjekke ut! Eg er spesielt glad i store ensemble, og i år er det opp til fleire slike som dukker opp på festivalen! Du har jazzlinja i Trondheim TELL US med sine 16 stykk. Så har du Ole Bull Akademiet med Strengjarhaugen Spelemannslag. Ein god gjeng på 14 der. Vidare, Shamania med sitt store ensemble på 10 stykk, OJKOS med sine 14 stykk, Bergen Big Band med sine mange musikarar og gjest Shannon Mowday. Men i tillegg til alle dei store ensembla ein kan dra og sjå, så kan ein og sjå solokonsertar med både vokal, orgel og fele, og alt imellom.

Mer om hele Vossa Jazz-programmet her.

Fra forsiden

Nyhet

Ti nye fra Moldejazz

I siste programslipp fra Moldejazz finner vi størstedelen av programmet til Alexandraparken, to konserter i Domkirka og en Storyville-konsert.

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev