Nyhet

Frisell åpner Moldejazz i stort format

Artist in Residence Bill Frisell åpner årets Moldejazz sammen med Trondheimsolistene og Luftforsvarets musikkorps.

Tradisjonen tro er det festivalens Artist in Residence som står for åpningskonserten på Moldejazz, og det er ikke småtteri som skal opp på scenen i Bjørnsonhuset mandag 15. juli.
Den amerikanske gitaristen Bill Frisell stiller med sin egen trio samt Trondheimsolistene og Luftforsvarets musikkorps i presentasjonen av Orchestras. Repertoaret er et tverrsnitt av hans egen katalog – en blanding av standardlåter, mer moderne klassikere og hans egne komposisjoner, arrangert av Frisells venn og mentor gjennom 50 år, komponist Michael Gibbs. Orchestras er framført to ganger tidligere, blant annet med Brussels Philharmonic Orchestra, og slippes på plate 19. april. På Moldejazz er det to store ensembler med sterk regional forankring som skal bidra. Luftforsvarets musikkorps, formelt etablert i 2006, har en 200 år lang historie som korps i Forsvaret. Trondheimsolistene er blant Norges ledende kammerorkestre, og har turnert massivt over hele verden, i tillegg til å ha besøkt Moldejazz ved flere anledninger.

Som Artist in Residence skal Bill Frisell gjøre flere konserter i løpet av festivalen. Onsdag fortetter han med Bill Frisell FIVE, torsdag i duo med Gard Nilssen og fredag i duo med Arild Andersen. Lørdag spiller Frisell låter fra hele diskografien sammen med Trondheim Jazzorkester, arrangert av Ole Morten Vågan og Eirik Hegdal.

Mer om Moldejazz-programmet her.

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Nyhet

Molderosen 2024 til Audun Vinger

Jazznytt-redaktør Audun Vinger ble i dag hedret med Moldejazz' utmerkelse Molderosen. Komiteen uttaler i sin begrunnelse at Vinger har opparbeidet seg en velfortjent status som en av landets aller fremste formidler av ulike kulturformer, der stor kunnskap om historie går parallelt med dypdykk om nye trender og fremtidig utvikling.

Meld deg på vårt nyhetsbrev