Nyhet

Frisell åpner Moldejazz i stort format

Artist in Residence Bill Frisell åpner årets Moldejazz sammen med Trondheimsolistene og Luftforsvarets musikkorps.

Tradisjonen tro er det festivalens Artist in Residence som står for åpningskonserten på Moldejazz, og det er ikke småtteri som skal opp på scenen i Bjørnsonhuset mandag 15. juli.
Den amerikanske gitaristen Bill Frisell stiller med sin egen trio samt Trondheimsolistene og Luftforsvarets musikkorps i presentasjonen av Orchestras. Repertoaret er et tverrsnitt av hans egen katalog – en blanding av standardlåter, mer moderne klassikere og hans egne komposisjoner, arrangert av Frisells venn og mentor gjennom 50 år, komponist Michael Gibbs. Orchestras er framført to ganger tidligere, blant annet med Brussels Philharmonic Orchestra, og slippes på plate 19. april. På Moldejazz er det to store ensembler med sterk regional forankring som skal bidra. Luftforsvarets musikkorps, formelt etablert i 2006, har en 200 år lang historie som korps i Forsvaret. Trondheimsolistene er blant Norges ledende kammerorkestre, og har turnert massivt over hele verden, i tillegg til å ha besøkt Moldejazz ved flere anledninger.

Som Artist in Residence skal Bill Frisell gjøre flere konserter i løpet av festivalen. Onsdag fortetter han med Bill Frisell FIVE, torsdag i duo med Gard Nilssen og fredag i duo med Arild Andersen. Lørdag spiller Frisell låter fra hele diskografien sammen med Trondheim Jazzorkester, arrangert av Ole Morten Vågan og Eirik Hegdal.

Mer om Moldejazz-programmet her.

Fra forsiden

Nyhet

Ti nye fra Moldejazz

I siste programslipp fra Moldejazz finner vi størstedelen av programmet til Alexandraparken, to konserter i Domkirka og en Storyville-konsert.

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev