Nyhet

Jazzlinja ut på norgesturné

Seksten musikere fra jazzlinja i Trondheim legger ut på norgesturné denne uka. TELL US har turnéstart på Nasjonal jazzscene 6. mars og avslutter med konserter under Vossa Jazz palmehelga.

Tradisjonen tro legger andreklassingene på jazzlinja ved NTNU i Trondheim ut på norgesturné. De 16 unge musikerne har selv komponert musikken som de forteller er inspirert av en rekke ulike retninger og sjangere: soul, rock, swing, samtidsmusikk, klassisk, folkemusikk og pop. TELL US byr på fortellinger om det dystopiske og det håpefulle, om usikkerhet og kjærlighet. Historier om mennesker, planter, dyr – kloden Tellus.

– Vi gleder oss enormt til å reise gjennom Norge sammen og endelig spille musikken vår for folk, sier Hanna Furberg, én av fire vokalister i ensemblet. Studentene har selv booket turneen som skal innom hele tretten forskjellig steder. Premieren skjer 6. mars på Nasjonal jazzscene i Oslo og turnéen avsluttes på Vossa Jazz den 23. mars.

Musikerne kommer fra Norge, Sverige og Estland og er mellom 21 og 26 år: Ida Malmedal Hauge (vokal), Alicia Panambi Cubas Tapia (vokal), Hannah Furberg (vokal), Amelia Gómez Snerte (vokal), Åsne Fossmark (saksofon), Mikkel Dahl Amundsen (trompet), Børge Brustad (fiolin), Isak Hungnes (piano), Sondre Moshagen (piano), Skage Larsen (vibrafon), Selma Edwards Granly (cello), Johannes Lykkås (bass), Kertu Aer (bass), Tarald Kongshaug (bass), Jørgen Fiske (slagverk), Elias Baadsvik (slagverk).

Turnéruta ser du her:Design: Ida Malmedal Hauge. Foto: Signe Erdal

Fra forsiden

Nyhet

Graver musikalsk gruve i Kongsbergs historie

I sjarmerende omgivelser i Høens Garasje skal kunstnerduoen Håvard Aufles og Fredrik Høyer hylle lokal identitet og kjærlighet til by og bygd. Bestillingsverket er laget i anledning Kongsberg Jazzfestivals 60-årsmarkering og byens 400-årsjubileum.

Nyhet

Jaap Blonk på nygammel grunn i Molde

I år finner Moldejazz tilbake til gamle spillesteder, og multikunstner Jaap Blonk skal opptre på to av disse, ved steinhytta på Hjertøya og kunstsenteret på Plassen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev