Nyhet

Tre nyheter fra Oslo Jazzfestival

Maria Kannegaard Trio skal spille på MUNCH under Oslo Jazzfestival i august, amerikanske Irreversible Entanglements tar turen til Blå, og kubanske Alexander Abreu & Havana D´Prímera gjester Cosmopolite.

Oslo Jazzfestival slipper i dag tre nye konserter til årets program.
Maria Kannegaard Trio, med bassist Ole Morten Vågan, trommeslager Thomas Strønen og pianist Maria Kannegaard, skal spille i Festsalen på Munchmuseet 17. august. Kannegaard har lenge vært ansett som en av våre virkelig store pianister, og har beveget lyttere helt siden studietiden ved jazzlinja i Trondheim på 90-tallet. Siden har det blitt flere kritikerroste plater med egen trio, sist Sand i en vik som fikk Spellemannpris i 2021. Maria Kannegaard har vært åpen om egen psykisk sykdom som har gjort at hun har vært borte fra musikken i flere lengre perioder. Gjennom NRK-podkasten Pianisten forteller hun den brutalt ærlige og sterke historien om sitt eget liv, og nå har musikken funnet veien ut til mange nye, begeistrede lyttere. I september i fjor spilte trioen en av sine sjeldne konserter, på Nasjonal jazzscene. Mesterlig og menneskelig, skrev Arild R. Andersen i denne anmeldelsen på Jazzinorge, og beskriver pianouttrykket til Kannegaard som noe helt for seg selv.

Den amerikanske kvintetten Irreversible Entanglements har markert seg på jazz- og omegn-kartet med en rekke album, deriblant fjorårets Protect Your Light utgitt på Impulse! Records. Musikken tar utgangspunkt i frijazztradisjonen, ispedd en frisk dose av punk/DIY-mentalitet og med en tydelig politisk brodd. De spiller på Blå 14. august. På Cosmopolite 16. august blir det latinske rytmer med Alexander Abreu & Havana D’Primera, et kubansk salsaorkester som beskrives som særdeles dansbart, med overraskende rytmer som rumba og referanser til urban musikk og det aller beste av kubansk dansemusikk.

Billetter legges ut for salg torsdag 29. februar. Mer om program og billettkjøp her.

Fra forsiden

Soddjazz - 26. og 27. april 2024

Det er den Straumen

FESTIVAL: Dra til Inderøya og Soddjazz for en smak av en annen virkelighet.

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Meld deg på vårt nyhetsbrev