Nyhet

Tre nyheter fra Oslo Jazzfestival

Maria Kannegaard Trio skal spille på MUNCH under Oslo Jazzfestival i august, amerikanske Irreversible Entanglements tar turen til Blå, og kubanske Alexander Abreu & Havana D´Prímera gjester Cosmopolite.

Oslo Jazzfestival slipper i dag tre nye konserter til årets program.
Maria Kannegaard Trio, med bassist Ole Morten Vågan, trommeslager Thomas Strønen og pianist Maria Kannegaard, skal spille i Festsalen på Munchmuseet 17. august. Kannegaard har lenge vært ansett som en av våre virkelig store pianister, og har beveget lyttere helt siden studietiden ved jazzlinja i Trondheim på 90-tallet. Siden har det blitt flere kritikerroste plater med egen trio, sist Sand i en vik som fikk Spellemannpris i 2021. Maria Kannegaard har vært åpen om egen psykisk sykdom som har gjort at hun har vært borte fra musikken i flere lengre perioder. Gjennom NRK-podkasten Pianisten forteller hun den brutalt ærlige og sterke historien om sitt eget liv, og nå har musikken funnet veien ut til mange nye, begeistrede lyttere. I september i fjor spilte trioen en av sine sjeldne konserter, på Nasjonal jazzscene. Mesterlig og menneskelig, skrev Arild R. Andersen i denne anmeldelsen på Jazzinorge, og beskriver pianouttrykket til Kannegaard som noe helt for seg selv.

Den amerikanske kvintetten Irreversible Entanglements har markert seg på jazz- og omegn-kartet med en rekke album, deriblant fjorårets Protect Your Light utgitt på Impulse! Records. Musikken tar utgangspunkt i frijazztradisjonen, ispedd en frisk dose av punk/DIY-mentalitet og med en tydelig politisk brodd. De spiller på Blå 14. august. På Cosmopolite 16. august blir det latinske rytmer med Alexander Abreu & Havana D’Primera, et kubansk salsaorkester som beskrives som særdeles dansbart, med overraskende rytmer som rumba og referanser til urban musikk og det aller beste av kubansk dansemusikk.

Billetter legges ut for salg torsdag 29. februar. Mer om program og billettkjøp her.

Fra forsiden

Nyhet

Ti nye fra Moldejazz

I siste programslipp fra Moldejazz finner vi størstedelen av programmet til Alexandraparken, to konserter i Domkirka og en Storyville-konsert.

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev