Nyhet

Ola Kvernberg til Oslojazz med symfoniorkester

Ola Kvernberg har med seg Kristiansand Symfoniorkester når han 16. august kommer til Oslo Jazzfestival og Sentrum Scene med Steamdome III.

Med Steamdome har Ola Kvernberg gjennom to album og utallige konserter tatt steget over fra jazzmenigheten og videre ut på klubbscener og dansegulv. Når han slipper løs tredje og foreløpig siste del av Steamdome-universet, er det uten hemninger i et prosjekt som allerede har vist seg enda større, mektigere og tøffere, skriver Oslo Jazzfestival i en pressemelding.

Steamdome III: Beyond The End hadde urfremføring for over 3000 entusiastiske mennesker i skumringstimene under Olavsfestdagene 2023, og i løpet av sommeren 2024 slippes «Steamdome III» som album. Når Ola Kvernbergs finkalibrerte maskineri inntar Sentrum Scene og Oslo Jazzfestival, blir det enormt på alle mulige måter.

– Dette var faktisk den første bookingen jeg hadde i tankene da jeg fikk jobben som festivalsjef, forteller Line Juul. – Ola Kvernberg er en fantastisk musiker med et unikt øre for melodier som berører publikum, og jeg ser frem til å høre foreningen av Steamdome-universet med Kristiansand Symfoniorkester på Sentrum Scene denne fredagen, avslutter Juul.

Fra forsiden

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Nyhet

Bestillingsverk fra Krogstad

Saksofonist Mona Krogstad vil formidle håp og ettertanke i bestillingsverket Serenity Now på Kongsberg Jazzfestival lørdag 6. juli.

Meld deg på vårt nyhetsbrev