Nyhet

75 år i jazzens tjeneste

I 75 år har Oslo Jazz Circle formidlet musikk, kunnskap og historie til hovedstadens jazzentusiaster. På Nasjonal jazzscene tirsdag markeres jubileet med boklansering, konsert og jam.

Det var 7. februar 1949 at Oslo Jazz Circle (OJC) ble formelt stiftet etter et halvår med aktivitet i hovedstaden. En dedikert og kunnskapsrik gjeng har siden gledet jazzentusiaster med musikk og jazzhistorie gjennom konserter, presentasjoner og samtaler med musikere og andre aktører.
75-årsjubileet markeres tirsdag 6. februar på Nasjonal jazzscene Victoria med blant annet festtaler og swingende jazz. På scenen står Magne Arnesen (piano), Jens Fossum (bass), Magnus S Eide (trommer) og Helle Brunvoll (vokal), og disse vil også styre den påfølgende jammen. I tillegg lanseres jubileumsboka Jazz i sentrum. Hovedredaktør og medforfatter av boka var jazzhistoriker Bjørn Stendahl, som gikk bort for bare få uker siden.

Fra «studiesirkel» til norsk jazz’ storstue
Det som en gang i tiden ble oppfattet som en noe lukket studiesirkel for noen få utvalgte, er i dag en jazzklubb for et bredt publikum av jazzinteresserte. I boka Cool, kløver & dixie – jazz i Norge 1950 – 1960 beskrev Bjørn Stendahl OJCs første år som «en mindre «sørkel» for dyrking av jazzinteressen». Oslo Jazz Circle bestod ifølge boka av en gjeng individualister med sterke oppfatninger om jazz, medlemstallet var begrenset og kunnskapskravene store. De dager er definitivt forbi. Oslo Jazz Circle har som formål å være en levende kilde til ny kunnskap om jazzmusikere og -innspillinger, og dette deles med stor entusiasme og innsikt på klubben faste månedlige arrangementer i norsk jazz’ storstue, Nasjonal jazzscene. Oslo Jazz Circle er medlemsbasert, men arrangementene er åpne for alle.

Billetter kjøpes i døra før arrangementstart, ingen forhåndssalg. Jazzscenens sesongkort gjelder på alle møtene hos Oslo Jazz Circle!

Fra forsiden

Nyhet

JAM’ing i Molde

Etter fem års planlegging er forprosjektet til et nasjonalt formidlingssenter for jazz i Molde klart. Navnet JAM er på plass, og nå jobbes det med finansieringen og lokaler.

Soddjazz - 26. og 27. april 2024

Det er den Straumen

FESTIVAL: Dra til Inderøya og Soddjazz for en smak av en annen virkelighet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev