Nyhet

75 år i jazzens tjeneste

I 75 år har Oslo Jazz Circle formidlet musikk, kunnskap og historie til hovedstadens jazzentusiaster. På Nasjonal jazzscene tirsdag markeres jubileet med boklansering, konsert og jam.

Det var 7. februar 1949 at Oslo Jazz Circle (OJC) ble formelt stiftet etter et halvår med aktivitet i hovedstaden. En dedikert og kunnskapsrik gjeng har siden gledet jazzentusiaster med musikk og jazzhistorie gjennom konserter, presentasjoner og samtaler med musikere og andre aktører.
75-årsjubileet markeres tirsdag 6. februar på Nasjonal jazzscene Victoria med blant annet festtaler og swingende jazz. På scenen står Magne Arnesen (piano), Jens Fossum (bass), Magnus S Eide (trommer) og Helle Brunvoll (vokal), og disse vil også styre den påfølgende jammen. I tillegg lanseres jubileumsboka Jazz i sentrum. Hovedredaktør og medforfatter av boka var jazzhistoriker Bjørn Stendahl, som gikk bort for bare få uker siden.

Fra «studiesirkel» til norsk jazz’ storstue
Det som en gang i tiden ble oppfattet som en noe lukket studiesirkel for noen få utvalgte, er i dag en jazzklubb for et bredt publikum av jazzinteresserte. I boka Cool, kløver & dixie – jazz i Norge 1950 – 1960 beskrev Bjørn Stendahl OJCs første år som «en mindre «sørkel» for dyrking av jazzinteressen». Oslo Jazz Circle bestod ifølge boka av en gjeng individualister med sterke oppfatninger om jazz, medlemstallet var begrenset og kunnskapskravene store. De dager er definitivt forbi. Oslo Jazz Circle har som formål å være en levende kilde til ny kunnskap om jazzmusikere og -innspillinger, og dette deles med stor entusiasme og innsikt på klubben faste månedlige arrangementer i norsk jazz’ storstue, Nasjonal jazzscene. Oslo Jazz Circle er medlemsbasert, men arrangementene er åpne for alle.

Billetter kjøpes i døra før arrangementstart, ingen forhåndssalg. Jazzscenens sesongkort gjelder på alle møtene hos Oslo Jazz Circle!

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere kåres på Moldejazz

Noen av landets mest lovende, unge musikere møtes i Jazzintro-finalen under Moldejazz onsdag 17. juli. Fire band skal spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024, samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og et tilrettelagt mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev