Nyhet

Ti nyheter fra Moldejazz

Trondheim Voices & Asle Karstad, Anthony Braxton Lorraine Ensemble, Motorpsycho og Daniel Herskedal & Marius Neset er blant ti nye programslipp fra Moldejazz 2024.

Moldejazz’ ferske programslipp spenner fra amerikansk gospel i Domkirka, til jazz fra yngre- og eldre storheter, den velkjente folkefesten på Romsdalsmuseet, heftig bluesrock, latinamerikanske musikktradisjoner, storslåtte vokalprestasjoner og mat for psychonauter.

Saksofonist og komponist Anthony Braxton har lenge vært en av jazzens store personligheter, og neste sommer kan han oppleves med sitt Lorraine Ensemble i Molde, på det som visstnok skal være jazzlegendens siste europaturné. På Storyville kan du høre Braxtons særegne kombinasjon av jazzens improvisasjon og afroamerikanske tradisjon med moderne vestlig musikk.
Til Storyville kommer også Bobo Stenson Trio, som på sin siste plate «Sphere» tar for seg nordiske komponister og fortolker alt fra Alfred Jansson til Jean Sibelius.

Vokalensemblet Trondheim Voices presenterer verket Bedrock på Teatret Vårt under Moldejazz. Sentral i utviklingen av Bedrock har vært Trondheim Voices’ faste våpendrager og hemmelige medlem, Asle Karstad, både med sin egenutviklede kontroller Maccatrol og med lyddesignet, som tar i bruk hele rommet og omslutter publikum.
Tubaist Daniel Herskedal og saksofonist Marius Neset tar opp igjen duosamarbeidet fra 2012, da de slapp albumet «Neck of the Woods» på britiske Edition Records. Nå møtes de igjen på Teatret Vårt og presenterer et bredt repertoar fra fresende jazzimprovisasjon til folkemusikkinspirert musikk og klassiske klanger. Også Motorpsycho gjester Moldejazz og Teatret Vårt, for første gang siden 2018. Bandet vil nå glede festival-Norge med et karriereomfavnende sett bestående utelukkende av låter som har vært utgitt som singler, så her blir det muligheter for både utagerende frikete dansing og rolig romantisk duving til både nyere hits og nostalgiske perler.

I domkirka spiller Alexandra Archetti & Steinar Raknes, ekteparet som på hver sin måte har gjort seg sterkt bemerket i norsk musikkliv. Archetti har vært festivalsjef for Oslo World i en årrekke, og debuterer her som sanger. Steinar Raknes er en veletablert bassist og vokalist som har markert seg både med egne prosjekter og i en rekke band. Sammen duodebuterte de tidligere i høst med albumet «Malena» som består av 11 personlige versjoner av låter fra den latinamerikanske sangboka.
I Domkirka frå vi også høre saksofonist, vokalist og komponist Jimetta Rose. Sammen med med gospelkoret The Voices of Creation skaper Rose musikk som «strekker en arm bakover mot røttene og en annen framover mot alt det fremtiden bringer, mens de uomtvistelig også er tilstede her i nået».

I tillegg kommer Hellbillies og Julie Bergan til Romsdalsmuseet. I Alexandraparken spiller den Grammy-nominerte søskenduoen Larkin Poe.

Fra forsiden

Soddjazz - 26. og 27. april 2024

Det er den Straumen

FESTIVAL: Dra til Inderøya og Soddjazz for en smak av en annen virkelighet.

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Meld deg på vårt nyhetsbrev