Nyhet

Julepresang fra Nattjazz

Nattjazz i Bergen slipper de første fire til neste års festival: Nils Petter Molvær med Khmer, Bill Frisell i trioformat, ghanesisk fusion med Florence Adooni samt det norske stjerneskuddet Sara Fjeldvær.

Nils Petter Molvær tar med seg sitt legendariske album Khmer til Natjazz i mai 2024, og stjernegitarist Bill Frisell vender endelig tilbake til Bergen med sin trio. I tillegg får Nattjazz-publikummet oppleve ghanesisk fusion med Florence Adooni og det albumaktuelle, norske stjerneskuddet Sara Fjeldvær på neste års festival.

– Åpning av julepresanger ukesvis før julaften. Dette er en slik presang, forteller festivalsjef Jon Skjerdal, og fortsetter: – Verdensstjerner, nytt norsk og ghanesisk high-life. Florenc Adooni, dronningen av Frafra og Sara Fjeldvær, ung, særegen stemme. Khmer, Vossa jazz-verket som ble Nils Petter Molvær sitt definitive gjennombrudd på den internasjonale jazzscenen, og Bill Frisell, den mest elegante gitaristen i jazzen. Vi gleder oss allerede til mai.


Florence Adooni har med seg de beste musikerne fra Ghana i et fyrverkeri av rytmer og groove. Foto: presse

Nattjazz 2024 går over ni dager og netter på USF Verftet i Bergen, fra fredag 24. mai til lørdag 1. juni. Flere programslipp kommer fremover mot jul og på nyåret.

Festivalpass, Nattpass (5 dager) er i salg nå til earlybird-pris, og dagspass er i salg nå.

Fra forsiden

Nyheter

Jazzintro-duell på Stavanger Jazzforum

Andre runde av Jazzintro 2024 går av stabelen på Stavanger Jazzforum torsdag 29. februar. Da spiller det to bandene Lightning Trio og tuvahalseband om finaleplass på Moldejazz der Årets unge jazzmusikere 2024 skal kåres.

Meld deg på vårt nyhetsbrev