Nyhet

Rune Grammofon tildelt TONOs formidlerpris

Rune Kristoffersen og hans plateselskap Rune Grammofon er tildelt TONOs formidlerpris for 2023. – Siden starten har plateselskapet vært ensbetydende med kvalitet, sier juryen.

Blant en liten krets av venner og samarbeidspartnere i kontorene til Grappa musikkforlag i Oslo, ble Rune Kristoffersen 2. november tildelt TONOs formidlerpris 2023 for hans arbeid gjennom hans plateselskap Rune Grammofon, skriver TONO på sine nettsider.

Juryen sier i begrunnelsen at Rune Grammofon har en tydelig profil på kvalitetsmusikk, og at det i løpet av sine 25 år har vært med å spre norsk musikk langt utenfor landegrensene.

– Dette er en veldig hyggelig anerkjennelse etter å ha drevet Rune Grammofon i 25 år. Jeg har alltid vært opptatt av at plateselskapet skal ha en tydelig profil, både musikalsk og visuelt. Illustratør Kim Hiorthøy har vært med fra starten, og har designet cirka 250 platecovere. Jeg har også i 20 år hatt en engelsk PR-agent, som også har vært viktig. Jeg har prioritert engelsk musikkpresse, som jo leses over hele verden. Det har vært viktig for å få musikken ut over landegrensene, sier Rune Kristoffersen.

 


Blant de som var til stede for å hylle Kristoffersen var Rune Grammofon-artistene Hedvig Mollestad og Espen Eriksen (her avbildet sammen med Kristoffersen), Helge Westbye og de andre i Grappa Musikkforlag, venn og samarbeidspartner Terje Pedersen fra plateselskapet Drabant – og Helene Rognøy og Willy Martinsen fra TONO, som hadde med seg diplom, juryens begrunnelse og marsipankake. Foto Willy Martinsen/TONO

Juryens begrunnelse
Juryen sier følgende i sin begrunnelse: Rune Kristoffersen etablerte Rune Grammofon i 1998, og siden starten har plateselskapet vært ensbetydende med kvalitet. Kristoffersen har valgt den smale sti ved å prioritere ulike eksperimentelle uttrykk med et begrenset kommersielt potensial, men Rune Grammofon har i løpet av sine 25 år vært med å spre norsk musikk langt utover sjanger- og landegrenser. Mange norske artister nyter i dag godt av oppmerksomheten og anseelsen som Rune Grammofon og andre aktører har skapt for norsk, eksperimentell musikk i utlandet.
Juryen for TONOs formidlerpris har i år bestått av Sten Ove Toft (uavhengig TONO-medlem), Agnes Hvizdalek (Norsk komponistforening), Alexander Austheim (NOPA), Andrew Smith (Musikkforleggerne), Martin Rane Bauck (Norsk komponistforening), Oda Svendsby (Musikkforleggerne), Ole Børud (uavhengig TONO-medlem) og Samsaya Sharma (NOPA).

Utdelt siden 2011
Der TONOs EDVARD-pris deles ut til komponister og sangtekstforfattere som har skapt fremragende musikkverk og sangtekster, deles TONOs formidlerpris derimot ut til mennesker, organisasjoner og selskaper som gjør et eksepsjonelt arbeid for å formidle musikk ut til publikum. Blant tidligere mottakere er Øya-festivalen, Mannfred Eicher/ECM, musikkforleggere som Leif Dramstad og Kai Robøle, Tommy Tee, Jazznytt-bloggen «Now’s the time», hiphop-mediet YLTV m.fl.

 

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Breiflabb og babb

Barytonsaksofonist Jenny Frøysa lager julesatire med Cosmic Swing Orchestra og trommeslager Ole Mofjell snakker om Broken Compass, jazz til maten og mat til jazzen.

Nyhet

Ti nyheter fra Moldejazz

Trondheim Voices & Asle Karstad, Anthony Braxton Lorraine Ensemble, Motorpsycho og Daniel Herskedal & Marius Neset er blant ti nye programslipp fra Moldejazz 2024.

Meld deg på vårt nyhetsbrev