Nyhet

Ung jazz boltrer seg i Slemmestad

Nothing Personal, Billy Meier og Bento Box Trio spiller på Jazzfest DIGEL på Slemmestad MEK i Asker lørdag 23. september. – DIGEL ønsker å kjenne pulsen av den unge nasjonale jazzscenen og være en boltreplass for unge musikere og for et interessert og sultent publikum, forteller arrangøren.

Jazzfest DIGEL på Slemmestad i Asker startet opp for tre år siden, og er Røyken Jazzforums satsing for å løfte fram sterke, unge navn i norsk jazz.

– Det er vanskelig for unge nyetablerte musikere å konkurrere med etablerte band på dagens musikkscenen. Vi ønsker å gi de unge en plass, men også å utfordre og engasjere publikum med ny, spennende musikk, forteller Rita Rohdin Nyhuus, styreleder i Røyken Jazzforum.


Billy Meier omtaler musikken sin som retrofuturistisk spacejazz. (pressefoto)

På årets program står tre band med unge musikere som alle har markert seg på den norske jazzscenen. Nothing Personal beskrives som et collage-prosjekt med forkjærlighet for poplåter, frijazz og feltopptak. Trioen består av Dorothea Økland og Thea Emilie Wang, begge på vokal og elektronikk, samt Solveig Wang på elektronikk, vokal og synth. De har med seg Tobias Gulbrandsen på live visuals. Billy Meier er kjent for sin gjennomførte musikalske og visuelle profil og sine fargerike konserter med kostymer og rekvisitter på scenen. Bandet består av Henriette Eilertsen (fløyte, synthesizer), Hans P. Kjorstad (fele), Sander Eriksen Nordahl (gitar), Martin Morland (bass) og Ivar Myrset Asheim (trommer, sample pad, sampler). Bento Box Trio har et akustisk sound kombinert med utradisjonell instrumentering, og henter impulser fra så vel folkemusikk og klassisk som frijazz. Trioen består av Benjamín Gísli Einarsson på piano, Tuva Halse på fiolin og Øyvind Leite på trommer.

DIGEL arrangeres på Slemmestad MEK, et bilverksted forvandlet til konsertlokalet, som er en midlertidig arena for Sekkefabrikken kulturhus som er under oppussing.
Mer om DIGEL-programmet, billettkjøp og Røyken Jazzforums øvrige konsertprogram her.

 

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Breiflabb og babb

Barytonsaksofonist Jenny Frøysa lager julesatire med Cosmic Swing Orchestra og trommeslager Ole Mofjell snakker om Broken Compass, jazz til maten og mat til jazzen.

Nyhet

Ti nyheter fra Moldejazz

Trondheim Voices & Asle Karstad, Anthony Braxton Lorraine Ensemble, Motorpsycho og Daniel Herskedal & Marius Neset er blant ti nye programslipp fra Moldejazz 2024.

Meld deg på vårt nyhetsbrev