Nyhet

Sildajazz ærespris til Haugaland Storband

Haugaland Storband tildeles Sildajazz ærespris for 2023. En hjørnestein i distriktets jazzmiljø, uttaler festivalen i begrunnelsen for tildelingen.

Sildajazz sin ærespris ble delt ut for første gang i fjor, og gikk da til Bytunet Antikvariske Jazzensemble. I år er det 35-årsjubilanten Haugaland Storband som mottar heder.

Festivalen skriver følgende  sin begrunnelse for tildelingen:
Haugaland Storband er en hjørnestein i jazzmiljøet i vårt distrikt. I 35 år har de vært en viktig formidler av jazz, og et viktig og utviklende miljø for en endeløst lang rekke lokale utøvere. Under Sildajazz har storbandet samarbeidet med artister som Anthony Strong, Silya, Ole Børud og The Real Thing, og leverer alltid gnistrende konserter med stor energi og spilleglede. Vi vil med prisen takke og hylle alle som har lagt til rette, og som har bidratt gjennom disse årene, og alle som har drevet musikken og arbeidet videre. Vi håper at vi om 35 år fortsatt har et like vitalt Haugaland Storband. Arbeidet dere gjør har store positive ringvirkninger i hele musikkmiljøet.

Haugaland Storband feiret 35 år med jubileumskonsert med vokalistene Odd René Andersen, Unni Hilt og Johannes Støle foran et fullsatt og begeistret Festiviteten på fredag.

Fra forsiden

Nyheter

Første Jazzintro-runde på Bergen Jazzforum

Første runde av Jazzintro 2024 går av stabelen på Bergen Jazzforum torsdag 22. februar. Da spiller det to bandene ASQ // Amund Stenøien Quartet og Schemes om finaleplass på Moldejazz der Årets unge jazzmusikere 2024 skal kåres.

Nyhet

Stort lørdagsslipp fra Kongsbergjazz

Tre nye artister annonseres til lørdagen på Kongsberg Jazzfestival. Susanna kommer med sitt Baudelaire-prosjekt med samtidsorkesteret Oslo Sinfonietta, Per Zanussi presenterer sin splitter nye kvartett, og Ingrid Olava gjester poesioasen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev