Nyhet

Sildajazz ærespris til Haugaland Storband

Haugaland Storband tildeles Sildajazz ærespris for 2023. En hjørnestein i distriktets jazzmiljø, uttaler festivalen i begrunnelsen for tildelingen.

Sildajazz sin ærespris ble delt ut for første gang i fjor, og gikk da til Bytunet Antikvariske Jazzensemble. I år er det 35-årsjubilanten Haugaland Storband som mottar heder.

Festivalen skriver følgende  sin begrunnelse for tildelingen:
Haugaland Storband er en hjørnestein i jazzmiljøet i vårt distrikt. I 35 år har de vært en viktig formidler av jazz, og et viktig og utviklende miljø for en endeløst lang rekke lokale utøvere. Under Sildajazz har storbandet samarbeidet med artister som Anthony Strong, Silya, Ole Børud og The Real Thing, og leverer alltid gnistrende konserter med stor energi og spilleglede. Vi vil med prisen takke og hylle alle som har lagt til rette, og som har bidratt gjennom disse årene, og alle som har drevet musikken og arbeidet videre. Vi håper at vi om 35 år fortsatt har et like vitalt Haugaland Storband. Arbeidet dere gjør har store positive ringvirkninger i hele musikkmiljøet.

Haugaland Storband feiret 35 år med jubileumskonsert med vokalistene Odd René Andersen, Unni Hilt og Johannes Støle foran et fullsatt og begeistret Festiviteten på fredag.

Fra forsiden

Nyhet

Ung jazz boltrer seg i Slemmestad

Nothing Personal, Billy Meier og Bento Box Trio spiller på Jazzfest DIGEL på Slemmestad MEK i Asker lørdag 23. september. - DIGEL ønsker å kjenne pulsen av den unge nasjonale jazzscenen og være en boltreplass for unge musikere og for et interessert og sultent publikum, forteller arrangøren.

Nyhet

Ny daglig leder i Sildajazz

Terje Ekrene Vik er ansatt som ny daglig leder i Sildajazz. - Med ham bak roret føler et enstemmig styre seg trygge på at både kompetanse og engasjement for festivalen er ivaretatt, uttaler styreleder Rune Hagland.

Meld deg på vårt nyhetsbrev