Nyhet

Talenter og bedehus i Haugesund, Oslo og Tromsø

Festivalsommeren fortsetter. Hør jazzens kulturarv i Haugesunds bedehus, få med deg de nye jazztalentene i Oslo med 10 gratis konserter, sjekk ut et spennende og solid program i Tromsø.

Sildajazz, Oslo Jazzfestival og Tromsø Jazzfestival går av stabelen om få dager, og de tre festivalene har mye spennende å by på.

Sildajazz, som åpner onsdag 9. august, tar blant annet for seg den lokale bedehus-kulturen og arrangerer seks konserter i forskjellige bedehus i Haugesund. Flere av disse har også blitt gjort om til kultur- og samfunnshus. Her kan du oppleve blant annet brasiliansk musikk av trioen Pedras Rolantes, en båttur til Røvær til årets komlejazz, denne gang med Magnolia Jazzband & Adam Douglas, og salig musikk basert på religiøse folketoner av Berit Opheim & Sigbjørn Apeland.
– De mange bedehusene i Haugesund er en viktig del av vår felles historie, og jeg tror også de har vært viktigere for identiteten vår enn mange aner, sier festivalsjef Andreas Risanger Meland.


Pedras Rolantes spiller 9. august på Bedehuset Zion – Dokken kl 15:00. Foto: Presse.

Oslo Jazzfestival løfter fram unge talenter og presenterer 10 artister/band på Herr Nilsen og Blå. Konsertene er i tillegg gratis for publikum. Blant artistene er det Alex Ventling (piano, synth) sitt kammerjazz prosjekt Wavemakers med Tuva Halse (fiolin), Amund Stenøen (vibrafon) og August Glännestrand (trommer). Neptune’s Habit, en kvintett satt sammen av studenter fra NMH og NTNU med Emil Bø (trombone), Ville Lähteenmäki (bassklarinett), Isak Austnes Brekken (piano), Bendik Løland Lundsvoll (kontrabass) og Henning Lillehaug (Kontrabass). Og DYKDYPP som dykker inn forskjellige sjangerunivers med Åsne Ause Fossmark (saksofon), Selma Sophie Tudor Edwards Granly (cello/piano), Arin Myklebost Gran (gitar), Johannes Wilhelm Burn Lykkås (kontrabass) og Linus Hanem Solvang (trommer).


Bottheim4 spiller 11. august under Tromsø Jazzfestival på Amtmandens kl 19:00. Foto: Presse.

Tromsø Jazzfestival har også masse spennende på programmet. Sinikka Langeland åpner festivalen i Domkirken 10. august med Mats Eilertsen og Mathias Eick. Den lokale kvartetten Bottheim4 drar deg med inn i eventyrland 11. august med sin musikalske skildring av forslkjellige skapninger. Festaften med Urban Tunélls Klezmer Band 12. august. Og festivalen avsluttes med den danske perkusjonisten Marilyn Mazur som har med seg noen av Skandinavias fremste kvinnelig musikere.

Fra forsiden

Maijazz - 4. mai 2024

Med fest på Røysum

FESTIVAL: Venner, naboer, rockere og pianister inntar lørdagen som fader ut med fest hos Andreas.

Now's the time

NTT: På en benk med Elling

Lars Elling om kunsten og Stian Carstensen, Anna Ueland om vitenskapen og Runar Chand Nordgård om russetiden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev