Nyhet

Bill Frisell blir AiR på Moldejazz

Den amerikanske gitaristen Bill Frisell blir Artist in Residence under neste års Moldejazz. Det antydes allerede nytt samarbeid med Arild Andersen samt med Trondheim Jazzorkester.

Moldejazz offentliggjorde på årets siste festivaldag at den meritterte gitaristen og komponisten Bill Frisell blir Artist in Residence under neste års festival. Frisell har en Moldehistorie tilbake til den berømte konserten med Arild Andersen i 1981, som resulterte i det ikoniske albumet «A Molde Concert», og som det også er skrevet bok om. Detaljene rundt Frisells residens avklares i løpet av høsten og vinteren, men det antydes allerede et nytt samarbeid med Arild Andersen, og at Frisell også er åpen for å jobbe med Trondheim Jazzorkester, skriver festivalen i en pressemelding.

Frisell har har etablert seg som en av jazzens mest personlige stemmer, og har spilt det meste med de fleste, fra fribop, frijazz og støy til americana og køntri. Han beskrives som en av verdens mest innovative gitarister med en unik frasering og klang og en musiker med stor oppfinnsomhet. Biografien om ham, skrevet av Philip Watson, har tittelen “Bill Frisell, Beautiful Dreamer: The Guitarist Who Changed the Sound of American Music,” og forteller det meste av historien om en mann som har spilt viktig musikk i mer enn førti år uten stopp, forteller Moldejazz.

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS søker to nye medlemmar

OJKOS er eit komponist-kollektiv for skapande utøvarar, der kvart medlem skriv og får framført sin musikk mot å spele andre sine verk. No opnar de opp for søknader for å fylle to ledige plassar i ensemblet fra hausten 2024. Søknadsfrist er 8. januar 2024.

OJKOS spiller: Magnus Murphy Joelson - Victoria, Nasjonal jazzscene - 28. november 2023

Komponist med mye på hjertet

KONSERT: Orkesteret for jazzkomponister i Oslo gir liv til kompleksiteten i kveldens låter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev