Nyhet

Bill Frisell blir AiR på Moldejazz

Den amerikanske gitaristen Bill Frisell blir Artist in Residence under neste års Moldejazz. Det antydes allerede nytt samarbeid med Arild Andersen samt med Trondheim Jazzorkester.

Moldejazz offentliggjorde på årets siste festivaldag at den meritterte gitaristen og komponisten Bill Frisell blir Artist in Residence under neste års festival. Frisell har en Moldehistorie tilbake til den berømte konserten med Arild Andersen i 1981, som resulterte i det ikoniske albumet «A Molde Concert», og som det også er skrevet bok om. Detaljene rundt Frisells residens avklares i løpet av høsten og vinteren, men det antydes allerede et nytt samarbeid med Arild Andersen, og at Frisell også er åpen for å jobbe med Trondheim Jazzorkester, skriver festivalen i en pressemelding.

Frisell har har etablert seg som en av jazzens mest personlige stemmer, og har spilt det meste med de fleste, fra fribop, frijazz og støy til americana og køntri. Han beskrives som en av verdens mest innovative gitarister med en unik frasering og klang og en musiker med stor oppfinnsomhet. Biografien om ham, skrevet av Philip Watson, har tittelen “Bill Frisell, Beautiful Dreamer: The Guitarist Who Changed the Sound of American Music,” og forteller det meste av historien om en mann som har spilt viktig musikk i mer enn førti år uten stopp, forteller Moldejazz.

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere 2024 er kåret

Det var Sondre Moshagen Lightning Trio som stakk av med seieren under Jazzintro-finalen på Moldejazz onsdag 17. juli. Komposisjoner av høy klasse med mye rytmisk autoritet, og med melodiske og harmoniske ideer som gir trioen en egenartet identitet, sier juryen blant annet i sin begrunnelse.

Moldejazz 2024 - dag 2

Jacob Colliers første møte med Molde blandakor

FESTIVAL: Det britiske unikumet Jacob Collier er seg selv lik foran et ekstatisk og fullstappet Bjørnsonhus, Bill Frisell Trio og Immanuel Wilkins lister seg inn og ut av øyeblikket, og det åndelige i jazzen dyrkes av Jimetta Rose & The Voices of Creation og Irreversible Entanglements.

Meld deg på vårt nyhetsbrev