Nyhet

Nilssen-Love er årets festivalmusiker på Sildajazz

Som festivalmusiker under Sildajazz i Haugesund i august får publikum oppleve trommeslager Paal Nilssen-Love i fire ulike settinger. – Vi har utfordret Paal til å vise noe av bredden i det han holder på med, forteller festivalsjef Andreas Risanger Meland.

Trommeslager Paal Nilssen-Love har vært Rogalands største eksportartikkel på jazzfronten de siste 25 årene. Han har spilt i band som Atomic og The Thing og samarbeidet med størrelser som Joe McPhee, Peter Brötzmann, Neneh Cherry, Arto Lindsay, Thurston Moore og mange flere.  Paal Nilssen-Love har vunnet en rekke priser og ble nylig tildelt Jazzambassadør-prisen under utdelingen av historiens første utgave av Jazzprisen i Skien.

Sildajazz skal gi sjanser og ta sjanser, og under årets festival har vi invitert Paal Nilssen-Love til å være årets festivalmusiker, sier daglig leder Andreas Risanger Meland. – Han er alltid 100% tilstede i musikken han spiller. Det være seg solo, trio eller i større format som hans band Large Unit. Han er en høyst innovativ og kompromissløs musiker som jobber i mange slags settinger der han besitter et ufattelig høyt energinivå og en solid stamina, fortsetter Meland.

Konsertrekken under Sildajazz inneholder tre svært ulike konserter i tre ulike settinger. Det blir solokonsert i Bystyresalen hvor Nilssen-Love bringer med seg hele 11 gonger, og disse skal prepareres med alt fra isopor, kongler, strikkepinner og papir. I et sjøhus på Vibrandsøy blir det Paal Nilssen-Love Circus, et høyenergisk og fargerikt ensemble med et kontrastfylt og bredt register. På programmet står også en duokonsert med gitaristen Terrie Ex (fra bandet The Ex) samt et DJ-sett fra vinylentusiasten Nilssen-Love.

Sildajazz går av stabelen i Haugesund 9. – 13. august. Se hele programmet her.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev