Nyhet

Nilssen-Love er årets festivalmusiker på Sildajazz

Som festivalmusiker under Sildajazz i Haugesund i august får publikum oppleve trommeslager Paal Nilssen-Love i fire ulike settinger. – Vi har utfordret Paal til å vise noe av bredden i det han holder på med, forteller festivalsjef Andreas Risanger Meland.

Trommeslager Paal Nilssen-Love har vært Rogalands største eksportartikkel på jazzfronten de siste 25 årene. Han har spilt i band som Atomic og The Thing og samarbeidet med størrelser som Joe McPhee, Peter Brötzmann, Neneh Cherry, Arto Lindsay, Thurston Moore og mange flere.  Paal Nilssen-Love har vunnet en rekke priser og ble nylig tildelt Jazzambassadør-prisen under utdelingen av historiens første utgave av Jazzprisen i Skien.

Sildajazz skal gi sjanser og ta sjanser, og under årets festival har vi invitert Paal Nilssen-Love til å være årets festivalmusiker, sier daglig leder Andreas Risanger Meland. – Han er alltid 100% tilstede i musikken han spiller. Det være seg solo, trio eller i større format som hans band Large Unit. Han er en høyst innovativ og kompromissløs musiker som jobber i mange slags settinger der han besitter et ufattelig høyt energinivå og en solid stamina, fortsetter Meland.

Konsertrekken under Sildajazz inneholder tre svært ulike konserter i tre ulike settinger. Det blir solokonsert i Bystyresalen hvor Nilssen-Love bringer med seg hele 11 gonger, og disse skal prepareres med alt fra isopor, kongler, strikkepinner og papir. I et sjøhus på Vibrandsøy blir det Paal Nilssen-Love Circus, et høyenergisk og fargerikt ensemble med et kontrastfylt og bredt register. På programmet står også en duokonsert med gitaristen Terrie Ex (fra bandet The Ex) samt et DJ-sett fra vinylentusiasten Nilssen-Love.

Sildajazz går av stabelen i Haugesund 9. – 13. august. Se hele programmet her.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Hva har du i rasleposen NÅ da, Hans Hulbækmo?

Stort perkusjonsportrett med solodebutant Hans Hulbækmo, Hilde Louise Asbjørnsen om storband, swing og Stardust-suksess, punktvis gjennomgang med Erik Honoré, videodebut fra Henriette Eilertsen, strøtanker fra uka som gikk og mye annet.

Stian Westerhus m/Erland Dahlen – Victoria, Nasjonal jazzscene – 27. september 2023

Rocker jazzscenen med avantgarde

Stian Westerhus lar feeling og eksperiment bli to sider av samme sak.

Meld deg på vårt nyhetsbrev