Nyhet

Moldejazz med stort programslipp

Første programslipp fra Moldejazz 2023 inneholder blant annet to av Artist In Residence Hedvig Mollestad sine konserter, Marcus Miller, Stian Carstensen og Ola Kvernberg.

Førsteslippet av artister for Moldejazz 2023 favner bredt. Her finnes amerikanske jazzstjerner som Marcus Miller og Kurt Elling, Di Derre som kommer med en utvidet utgave av Trondheimsolistene for å gjøre «Marka-konserten» og to av Artist In Residence Hedvig Mollestad sine konserter. I tillegg inneholder slippet et nytt samarbeid mellom Best Western Swing, Adam Douglas og Ola Kvernberg. Sistnevnte er også med i prosjektet «Horta» sammen med Elias Akselsen og Stian Carstensen. Den ukrainske duoen Vadim Neselovskyi og Tamara Lukasheva gjør sin norgesdebut. Mer om Moldejazz-programmet her.

Hedvig Mollestad med to trioer og gjester
Som festivalens Artis in Residence skal Hedvig Mollestad gjøre en rekke konserter under Moldejazz 2023. To av disse er allerede klare: Hedvig Mollestads Weejuns feat Trevor Dunn samt Hedvig Mollestad Trio med gjester. Sistnevnte er bandet Mollestad startet som en følge av at hun mottok SpareBank1 SMN Jazztalentpris i 2009. Året etter debuterte de på Moldejazz, og siden har trioen blant annet gitt ut seks studioalbum, en liveplate, gjort en drøss med turneer og fått en rekke prisnominasjoner. Bandet har spilt på de fleste jazzfestivaler i Norge og spiller også like godt på rockefestivaler. De har vært på turné i Japan, Malaysia, USA, Canada og store deler av Europa. Hedvig Mollestad Trio, eller HM3 som bandet gjerne også kalles, vil åpne konsertdagen på Romsdalsmuseet fredag 21. juli. Planen er at det blir flere gjesteartister med på konserten, men disse er ikke endelig bekreftet enda.

I løpet av 2022 har Hedvig Mollestad markert seg med en ny trio, Weejuns, som har vært å se på flere festivaler og konsertscener. Sammen utgjør bandet tre generasjoner jazzmusikere hvor alle utøverne har solide røtter i rock, improvisasjon og jazz: Ståle Storløkken (Elephant9, Supersilent, Terje Rypdal), Ole Mofjell (Neon Ion, Signe Emmeluths Amboeba) og Mollestad selv. Med seg i sin residens har Mollestad invitert bassisten Trevor Dunn (Tomahawk, Mr. Bungle). Han er en av John Zorns faste samarbeidspartnere, og og gjorde seg bemerket under Zorns residency på Moldejazz i sommer.

Fra forsiden

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester.

Nyhet

Rekordstor tildelingsrunde fra Kulturrom

I årets første tildelingsrunde har Kulturrom fordelt totalt 29,2 millioner kroner. En rekke jazzarrangører og storband er blant mottakerne av tilskudd til øvings- og fremføringsutstyr.

Meld deg på vårt nyhetsbrev