Nyhet

Dølajazz’ talentpris til Siv Aurlund

Under Dølajazz forrige helg ble Siv Aurlund tildelt festivalens talentpris. I begrunnelsen for tildelingen beskrives Aurlund som et særdeles stort jazzvokaltalent.

Tradisjonen tro ble årets talentpris delt ut under åpningskonserten på Dølajazz på Lillehammer. Siv Aurlund deltok i JazzIncubator med Hermann Hestbek Ensemble, og etter nedrigg klarte bandmedlemmene å få med seg vinneren ned til Kulturhuset Banken i den tro om at de kun skulle lytte til åpningskonserten. Aurlund fikk seg derfor en gledelig overraskelse når navnet hennes ble lest opp og det ble klart at hun ble tildelt årets talentpris. Med prisen følger kr 50 000.

Juryens begrunnelse:
Dølajazz har lagt øret til bakken og lyttet for å høre om hva som vokser og gror av jazztalent i Innlandet. Den stemmen som dukket opp, blir omtalt som et særdeles stort jazzvokaltalent, med en stor stemme som kan nå de lyseste soprantoner og de fyldigste alttoner! Vedkommende spiller både piano og cello, og hun (!) – ja for det er en ung kvinne denne gangen, beskrives som uredd, kreativ og inkluderende, hun skriver egne låter, er nysgjerrig og ikke minst: er veldig musikalsk.

Vinneren er ikke helt ukjent på Lillehammer. Hun har sunget mye i Fåberg kirke; Hun har vært elev på kulturskolen i byen; er tidligere deltaker på Ungjazzseminaret under Dølajazz; hvor hun huskes som en jazzengel, beskjeden i ord, uforglemmelig i lyd.

Talentprisvinneren er i dag student ved jazzlinja i Trondheim, og har senest i dag opptrådt i teltet på Sigrid Undsets plass som vokalist i Hermann Hestbek Ensemble. Vinneren av talentprisen 2022 er Siv Aurlund!

Fra forsiden

Nyheter

Første Jazzintro-runde på Bergen Jazzforum

Første runde av Jazzintro 2024 går av stabelen på Bergen Jazzforum torsdag 22. februar. Da spiller det to bandene ASQ // Amund Stenøien Quartet og Schemes om finaleplass på Moldejazz der Årets unge jazzmusikere 2024 skal kåres.

Nyhet

Stort lørdagsslipp fra Kongsbergjazz

Tre nye artister annonseres til lørdagen på Kongsberg Jazzfestival. Susanna kommer med sitt Baudelaire-prosjekt med samtidsorkesteret Oslo Sinfonietta, Per Zanussi presenterer sin splitter nye kvartett, og Ingrid Olava gjester poesioasen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev