Nyhet

Klare for Mandaljazz

Marilyn Mazurs Shamania, The Big YES!, Maridalen, Steamdome og Marthe Lea Band er blant artistene på årets Mandaljazz som åpner torsdag 30. juni.

Det er straks klart for festivalperlen Mandaljazz som i år arrangeres 30. juni – 2. juli, samme helg som byens 100-årsjubileum. Festivalen bidrar dermed med program til byens store feiring. Åpningskonserten med den plateaktuelle musikeren, komponisten og produsenten Stein Austrud og hans ensemble i Uranienborg Parkeringshus markerer også åpningen av byjubileet. Mandalitten Austrud har med seg blant annet Mandal kammerkor og lokale musikere. På jubileumsprogrammet står også konsertene med Akmee, med ny musikk komponert av Erik Kimestad Pedersen, barneforestillingen «365 dager i et år» samt Sørnorsk Ungdomsstorband med talentfulle musikere i alderen 16 til 20 år fra Agder, Vestfold og Telemark.

Mandaljazz har hentet hjem flere profilerte musikere til årets festival, som Erik Kimestad Pedersen, Ole Mofjell og Veslemøy Narvesen.
– Ja, vi er veldig glade for å kunne ta dem hjem. Veslemøy var jo med i bookingkomiteen tidligere, Ole Mofjell har gjort mye, Erik har spilt masse, vært i programkomiteen, og startet festivalen. Veslemøy er her i år med et nytt band, Ole spiller med med The Big YES! på Sjøboden. Det som er mest gøy er å kunne vise lokale musikere til lokalmiljøet. Dette er folk som er “kjent” andre steder, i større byer og på jazzfestivaler, kanskje i utlandet. Men det settes ikke opp smale konserter over en lav sko i Mandal. Så det gir dem en mulig å spille på hjemmebane, forteller festivalsjef Eirik Kristensen i et intervju med Jazznytts ukentlige blogg, Now’s The Time (NTT).

Hele intervjuet hvor Eirik Kristensen forteller mer om blant annet programmet, samspillet med byen, generasjonsskiftet og rekruttering av nye frivillige, kan du lese her:
NTT: Sjelfull sommer fra Blackpool til Mandal. 

Programmet til Mandaljazz finner du her.


Årets festivalplakat er laget av kunstner Kennet Lien. 

Fra forsiden

S3L Quartet – Kampenjazz, Cafeteatret, 29. januar 2023

Bruser med helt nye fjær

Thomas Strønen inntar Kampenjazz med ferske komposisjoner og en nyklekt konstellasjon.

Now's the time

NTT: Subversive vibrasjoner

Heidi Kvelvane er tilbake fra Large Unit-tur i Etiopia og spiller trekkspill, Kjetil Jerve starter distroselskap og spiller med Akmee og Ebers er aktuell på alle kanter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev