Nyhet

Søker musikere og agenter til europeisk prosjekt

Det europeiske prosjektet Footprints søker unge, nye musikertalenter og agenter til deltagelse i turnésamarbeid på tvers av landegrenser. I første omgang kan agenter søke innen 14. februar. Utlysningen for musikere kommer senere i vinter.

Footprints er et nytt europeisk samarbeidsprosjekt som sikter mot å løfte frem nye, unge musikertalenter og agenter, innen den europeiske jazzsfæren. Målet er å få i gang nye samarbeid mellom agenter og musikere fra flere land, og planlegge, booke og gjennomføre europeiske turnéer med fokus på bærekraft.

– Footprints-prosjektet tilrettelegger for at unge musikere og bookingagenter kan jobbe på tvers av Europa via partnerne i Polen, Slovenia, Østerrike, Nederland, Frankrike og Norge, forteller Øyvind Larsen, festivalsjef i Oslo jazzfestival, som er én av partnerne i prosjektet. Sammen bistår prosjektpartnerne med mentoring, kursing og videreutvikling av de utvalgte, og deltakerne mottar et stipend for å delta.

– De første norske representantene i prosjektet er bookingagent Malwina Witkowska fra No Earplugs og Kongle Trio som nylig ble kåret til Årets unge jazzmusikere. For Norge og Norden jobber den franske agenten Judyth Babin fra Mang’Art med truné med polske Amalia Umeda Quartet, forteller Larsen.
Kongle Trio og Witkowska jobber nå på hver sin kant med hver sin turné. Witkowska booker turné for østerrikske Purple is the Color, mens Kongle Trio jobber med Robert van der Padt i Bird Call Bookings.

– Første runde av prosjektet i 2021 var en suksess og vi har nå vendt blikket mot 2022, sier Larsen. Footprints har nå åpnet for agentsøknader med frist 14. februar. Musikerutlysningen kommer senere i vinter.

Footprints er initiert av Periscope (Lyon) og Wytwornia Foundation (Lodz), og i tillegg til Oslo Jazzfestival er Bimhuis (Amsterdam), Druga Godba (Ljubljana) og Music Austria (Wien) partnere i prosjektet. Footprints er finansiert av Creative Europe.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzparagrafen lever!

Zakarias Meyer Øverli tolker Steve Grossman og JazzArkivets eksistens var truet etter at Stavangers jazzparagraf ble foreslått fjernet. La jazzlørdagen leve, sier nå vi!

Nyhet

Nattjazz-suksess og ny pengegave

Nattjazz melder om publikumssuksess på årets festival. En ny og sjenerøs gave fra Trond Mohn sikrer også overskudd i regnskapet, forteller festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev