Nyhet

Far og datter med bestilling til Vossa Jazz

Saksofonist Tore Brunborg og trommeslager Øyunn leverer bestillingsverket Togetherness til Vossa Jazz i april.

Far Tore og datter Øyunn er klare med et nytt prosjekt til årets Vossa Jazz. Sammen med to av sine absolutte yndlingsmusikere, Nikolai Hængsle og Bugge Wesseltoft, skal de framføre ny, spesialskrevet musikk bygget på et fundament av vennskap, slektskap og samspill.
– I ei verd prega av polarisering og konflikt har musikken ei viktig rolle å spele. Togetherness handlar om å groove saman, og er ein motgift mot svart-kvitt-tenking. Dei fire strålande musikarane lovar ein konsert prega av overskot, speleglede, store kjensler, medrivande melodiar og overveldande soloar, forteller Kari Trana i en pressemelding fra Vossa Jazz.

Trommeslager Siv Øyunn Kjenstad har blant annet spilt med band som Efterklang, Bugge Wesseltoft’s New Conception of Jazz, Agnes Obel, Frode Haltli Avant Folk og Band of Gold, i tillegg til soloprosjektet Øyunn og ulike prosjekt knyttet til teater og film. Far Tore er saksofonisten som debuterte på Vossa Jazz i 1980, og siden den gang har satt sitt preg på den norske jazzscenen gjennom en rekke utgivelser, konserter, samarbeidsprosjekt og som bandmedlem. På Vossa Jazz de siste årene har han blant annet vært å høre med HILDO og «Ti på taket» med Irene Tillung.

Togetherness framføres på Vossa Jazz 10. april.

 

Fra forsiden

Jazzfest, Trondheim - 13. og 14. mai 2022

På sporet av den tapte studietid

To kvelder på Samfundet og en trillebårlast med standardlåter viser en jazzfestival på sporet av en ny helhet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev