Nyhet

Tre nye Nattjazz-slipp

Norsk-svenske The End, den franske vokalisten Cyrille Aimée og trompetist Nate Wooleys Columbia Icefield alle er klare for Nattjazz’ jubileumsfestival i månedsskiftet mai/juni.

I 2022 feirer Nattjazz 50 år, og tre nye navn er nå klare for jubileumsfestivalen.

Med den norsk-svenske kvintetten The End lover festivalen den ultimate blandingen av vakker poesi og brutal realitetsorientering. Musikerne har bakgrunn fra band som Cloroform, The Thing, Fire! Orchestra, The Core og Datarock, og leverer kompromissløs, rå og eksplosiv musikk. The End består av Sofia Jernberg (vokal), Kjetil Møster (saksofon, elektronikk), Mats Gustafsson (saksofon, elektronikk) Anders Hana (gitar) og Børge Fjordheim (trommer, elektronikk). Bandet spiller på festivalens andre dag, lørdag 28. mai.

Franske Cyrille Aimée vokste opp vegg-i-vegg med en Django-festival. Jazzen førte henne videre først til New York og så til New Orleans, og hun føler seg like hjemme i stringswing som i amerikanske standarder. Aimée har blitt Grammy-nominert, hatt Broadway-roller og blitt beskrevet som «one of the most promising jazz singer of her generation» i Wall Street Journal. Fredag 3. juni kan du høre henne på Nattjazz.

Den amerikanske trompetisten Nate Wooleys prosjekt Columbia Icefield beskrives av The New York Times som “The prettiest, most progressive campfire music ever”. Med dette prosjektet, som kan oppleves på Nattjazz 3. juni, har Wooley lagt hardnoise på hylla og har en mer romantisk tilnærming til musikken. Låtene er tilegnet den største isbreen i Rocky Mountains, og lydlandskapene beskrives som digre og iskalde, og musikken hypnotisk.

Andre jubileumsklare band er blant andre Gard Nilssen’s Supersonic Orchestra, Avishai Cohen Trio, Les Amazones D’Afrique, Ghost-Note, Mike Stern / Bill Evans Band og João Bosco & Hamilton De Holanda. Mer om Nattjazz her.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev