Nyhet

Bestillingsverk fra Elisabeth Lid Trøen

Saksofonist Elisabeth Lid Trøen er klar med sitt første bestillingsverk. «New Paintings of Jazz» urfremføres på Vossa Jazz i april og på Jazzfest i Trondheim i mai.

Når komponist og saksofonist Elisabeth Lid Trøen leverer sitt aller første bestillingsverk, er det med sitt faste band i ryggen, Trøen/Arnesen kvartett. «New Paintings of Jazz» består av nyskrevne originalkomposisjoner hvor Lid Trøen utforsker sine musikalske dragninger og interesser.

Resultatet har blitt et lekent og melodiøst uttrykk som strekker seg fra Keith Jarrett til Edvard Grieg, fra norsk samtidsjazz til John Coltrane og Joe Henderson, heter det i beskrivelsen fra Vossa Jazz som har bestilt verket i samarbeid med Jazzfest. I bandet har hun med seg pianist Dag Arnesen, bassist Ole Marius Sandberg og trommeslager Sigurd Steinkopf – musikere som tar med seg erfaringee fra ulike sjangre og uttrykk som smelter sammen og blir tradisjonsbærende og nyskapende på samme tid.

Elisabeth Lid Trøen har de siste årene vært aktiv i en lang rekke prosjekter og band, blant andre Bergen Big Band, Klangen av Hoem og Bouncealarm. Hun har skrevet musikk for store og små ensembler, og jobbet med en rekke store navn som Marius Neset, Erlend Skomsvoll, Chris Potter, Jon Balke og Django Bates.

Mer om konsertene og billetter her: Vossa Jazz og Jazzfest

Fra forsiden

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Veien til en nasjonal jazzscene

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første tid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev