Nyhet

Vossa Jazz med nye programslipp

Ola Kvernbergs Steamdome, ISÁK, Sylvie Courvoisier, Linus + Økland/Van Heertum/Zach og Sheila Jordan & Cameron Brown er alle klare for Vossa Jazz 2022.

I forrige uke offentliggjorde Vossa Jazz Andreas Ulvo som Tingingsverk-komponist til festivalen neste år. Nå slipper de flere nye navn til den 49. festivalen som arrangeres 8. – 10 april 2022.

Amerikanske Sheila Jordan & Cameron Brown ble avlyst på grunn av innreiserestriksjoner tidligere i år, men denne gangen lar de seg ikke stoppe, skriver festivalen i en pressemelding. Jazzpioneren Sheila Jordan besøkte Vossa Jazz for første gang i 1983, og sist i 2017. 93-åringen har en stor formidlingskraft og mange sterke fortellinger fra en lang og omfangsrik karriere. Charlie Parker kalte Jordan «the singer with the million ears», på grunn av hennes store evne til å lytte til medmusikantene sine. Hun er en pioner innen scatting, og var en av de første som kombinerte denne sangteknikken med rent kontrabass-akkompagnement. På konserten under Vossa Jazz lørdag 9. april har hun med seg den anerkjente bassisten Cameron Brown, som blant annet har spilt med Art Blakey, Chet Baker og Don Pullen/George Adams Quartet.

Åpningskvelden fredag 8. april lover Vossa Jazz et fyrverkeri av en konsert når Ola Kvernberg kommer med sitt «Steamdome II: The Hypogean». – Eit enno meir blodtrimma mannskap enn sist, same skamlause forhold til sjangermiks og eit nyvunne ynskje om å røska deg ut or hiet og gje deg ein time musikkterapeutisk fri frå pandemi og globale katastrofar generelt, uttaler festivalen.
Den sveitsiske pianisten Sylvie Courvoisier spiller også fredag, og lørdag kommer ISÁK med sin vinnende blanding av samisk tradisjonsmusikk, dansbare synth-melodier, fengende popvendinger og hardtslående tekster.
Søndag inviterer Vossa Jazz til konsert med det spennende samarbeidet Linus + Økland/Van Heertum/Zach som byr på drømmende, stillferdig og akustisk samtids-folk-jazz kombinert med elektroniske elementer.

Mer om Vossa Jazz-programmet her.

Fra forsiden

Nyhet

Oslo Jazzfestival samarbeider med Munch

Oslo Jazzfestival og Munchmuseet blåser liv i konsertserien Jazz på MUNCH denne våren med Arild Andersen Quintet, Hedvig Mollestads Weejuns og Marthe Lea Band.

Meld deg på vårt nyhetsbrev