Nyhet

Ulvo blir Tingingsverk-komponist

Andreas Ulvo leverer Tingingsverket «Vindall» til Vossa Jazz 2022.

Pianist Andreas Ulvo har fått oppdraget med å komponere det 41. Tingingsverket for Vossa Jazz. Han er en av landets fremste jazzpianister og komponister, og har etter utdanningen ved jazzlinja på Norges musikkhøgskole deltatt i mange og ulike musikalske samarbeid. Ulvo har skrevet musikk for egne ensembler og samarbeidet med en rekke artister som blant annet Shining, Mathias Eick, Ingrid Olava, Karl Seglem, Marit Larsen og Solveig Slettahjell.

Til Tingingsverket forteller Ulvo at han ønsker å skrive musikk satt sammen av mange sjangere: – Jeg er opptatt av at verket skal ha et dynamisk spenn, fra det poetiske og flytende til det mer rytmiske, fra det vakre til det rare. Det er viktig for meg at musikerne får være med å forme uttrykket, og at det er plass til å veksle mellom ulike besetninger innen verket, sånn at det skal få klanglig og dynamisk variasjon. Jeg henter inspirasjon fra musikk fra fortida, men vil at det skal ha forankring i nåtida. Jeg håper at musikken vil oppleves som noe annerledes og friskt, og noe man kanskje ikke har hørt før, forteller Ulvo.

Med sin bakgrunn og musikalske estetikk har Ulvo valgt musikere som behersker mange sjangere og kan være med på å underbygge denne tankegangen: Helga Myhr (hardingfele og vokal), Håkon Aase (fele), Giovanna Pessi (barokkharpe), Tanja Orning (cello), Mats Eilertsen (bass) og Helge Norbakken (perkusjon). Ved å kombinere instrumentene på en litt uvanlig måte, som for eksempel barokkharpe og hardingfele, ønsker Ulvo å skape et verk som låter annerledes: – Jeg vil prøve å skrive musikk på en måte som gjør at det ikke høres for planlagt ut, og jeg vil prøve å beholde noe av improvisatoriske kvalitetene også inn i det skrevne, sier Ulvo.

Tingingsverket Vindall urframføres under Vossa Jazz 9. april.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Kulturtantas revansje

James Wood er en av verdens fremste litteraturkritikere og snakker om seriøse observeringer, trommeslagere og sitt forhold til Oslo, Ragnhild Brochmann tar kulturtanta i forsvar og vi tar en kort prat med Mette Henriette.

Nyheter

Nytt sommerjazztilbud for unge

Nyvinningen Jazzkurs 2023 blir tettpakket med samspill og musikk nærmest døgnet rundt, når jazzpedagogene Shannon Mowday, Gunnar Halle og Steffen Granly inviterer unge musikanter fra hele landet til fem dagers intens jazzcamp på Østlandet i juni. Påmelding er åpnet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev