Nyhet

Jon Christensen hylles på Moldejazz

Moldejazz vier en hel dag til hyllest av trommeslager Jon Christensen som gikk bort i fjor. Lørdag 24. juli spiller blant andre Audun Kleive, Moskus, Tanaka/Lea/Strønen og Arild Andersen i «Jons hus».

Jon Christensen er den musikeren som har spilt flest ganger på Moldejazz, og lørdag 24. juli gjøres Bjørnsonhuset for anledingen om til «Jons hus» for å hedre hans minne. I samarbeid med festivalen har trommeslager Gard Nilssen og konferansier Audun Vinger kuratert dagen hvor en rekke av landets fremragende musikere fra forskjellige generasjoner vil opptre live, fordelt ut over tre avdelinger med hvert sitt navn og hver sin billett.

– Kort fortalt er dette en hyllest til Jon, som i min bok var en av de viktigste musikalske skikkelsene i musikkhistorien. Dette superkule og varierte programmet er satt sammen av flere generasjoner av Jons «disipler», i forskjellige former og uttrykk. Musikkskribent Audun Vinger har bidratt med sine idéer og kunnskap og tekster til å binde det hele sammen til en helaften som kan minne mer om en tre-retters forestilling fremfor en ren konsertaften, forteller Gard Nilssen i en pressemelding.

Del 1 har fått navnet «BLUPP», og her spiller Audun Kleive og Kongle Trio. Moskus og SKRIM spiller i del to, «Skrik og hyl», og i den siste avdelingen, «Ener’n», spiller Tanaka/Lea/Strønen, Arild Andersen og The Source. Arrangementet sys sammen mellom alle konsertene med forskjellige kortforedrag, liveopptak, artistintervjuer, anekdoter, litterære opplesninger og annet, om og med Jon Christensen.

– Balansen mellom å spille klassikere om igjen, om enn i nye drakter og tolkninger, og det å skape plass til nye klassikere er hårfin. Moldejazz har et stort ansvar for å legge til rette for at ny musikk kan skapes, men også for at det store laget av vanvittig bra «working bands» og faste bandkonstellasjoner vi har i Norge skal få utøve virket sitt på sine premisser. Jazzen er alltid best når kunsten selv får bestemme. Det var en lett sak for meg som festivalsjef å si et høyt og tydelig JA til Gard og Auduns tanker rundt hvordan en hyllest til Jon Christensen kunne utføres i Jons ånd, sier festivalsjef Mariann Bjørnelv.

Mer informasjon og billetter her.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev