Nyhet

Miss Tati med venner åpner Sildajazz

Åpningsforestillingen på årets Sildajazz i Haugesund er en kritikerrost familieforestilling med Miss Tati, gode musikervenner og dansere fra Fargespill.

Miss Tatis Eyemba åpner den 35. utgaven av Sildajazz onsdag 11. august.
– Vi vil tilby flest mulig i befolkningen et kvalitetstilbud uansett bakgrunn, kjønn eller alder, og da passer det jo perfekt å vie årets åpningskonsert til en kritikerrost familieforestilling, skriver festivalen i en pressemelding.

Soulvokalisten Miss Tati har foreldre fra Angola og ble født i Portugal. Da hun kom til Bergen sammen med sin mor og lillesøster i 1996 var hun bare ti år, og i denne konsertforestillingen deler hun personlige erfaringer fra oppveksten. «Eyemba» betyr husly eller bolig på det angolske språket umbundu, og startet som et bestillingsverk til familiefestivalen Bajazz, som fikk en strålende anmeldelse i Bergens Tidende. Forestillingen ble plukket opp av Den Nasjonale Scene i Bergen, der den har spilt for fulle hus på hovedscenen det siste halvåret. «Eyemba» handler om å vokse opp i en boligblokk omgitt av mange forskjellige mennesker. Her er sanger om humørsvingninger, snopedager og om hvor viktig det er å respektere seg selv og hverandre. Kul musikk, heftige dansetrinn og inspirerende tekster.

Billettsalget er i gang
Fra før er følgende artister klare for Sildajazz 2021: Maria Kannegaard Trio, Valkyrien Allstars, Maja Ratkje og Stian Westerhus, Ole Børud og Haugaland Storband, Gjermumd Larsen Trio og Kammerkoret Bocca, Kari Bremnes, Knut Reiersrud, Stian Carstensen, Jaga Jazzist, Nils Petter Molvær Group, Solveig Slettahjell Quartet, Espen Eriksen Trio og Jan Erik Vold/Arild Andersen.
Det legges ut maks 200 billetter til hver konsert, og så lenge meteren står vil eventuelle lettelser for innendørsarrangementer ikke muliggjøre vesentlig større publikumsmengder, forteller Sildajazz, og anbefaler publikum å være tidlig ute med å sikre seg billetter.

Fra forsiden

Moldejazz - 19., 20. og 21. juli

Fra Bassorkesteret til Jassensemblet: Tre dager på Moldejazz

De første tre dagene på Moldejazz bød på musikalske opplevelser med stort generasjonsspenn, både på og foran scenen, fra Ytre Suløens tradjazz i kirka og mainstream på Storyville til Paal Nilssen-Loves frenetiske Circus-surrealisme, Ola Kvernbergs intrikate Steamdome og Ellen Andrea Wangs vanvittige bassorkester.

Meld deg på vårt nyhetsbrev