Nyhet

Jazzimpro-kurs i august

Ine Hoem, Ellen Brekken og Gard Nilssen er blant instruktørene på årets sommerkurs i jazzimprovisasjon i Søgne.

Sommerkurs-tradisjonen har pågått siden 1975, men fikk som så mye annet et uventet opphold i i 2020. – Etter et år med venting og ufrivillig mye tid til egenøving, så klør det derfor i fingrene etter å få samles og spille sammen igjen, forteller arrangør og musiker Knut Værnes.

Sommerkurset arrangeres 1. – 8. august på Agder Folkehøgskole i Søgne. Det blir samspill, jam, nye bekjentskaper og musikalske kick, lover arrangørene, som har samlet noen av landets mest anerkjente musikere i årets lærerstab: Ine Hoem (vokal), Ellen Brekken (bass), Bjørn Vidar Solli (gitar), Jan Gunnar Hoff (piano), Børge Are Halvorsen (sax), Eckhard Baur (trompet), Gard Nilssen (trommer) og Knut Værnes (gitar/div).

Ellen Brekken var med på sommerkursene første gang i 2006 som deltaker og kommer tilbake i år som instruktør. Hun gleder seg veldig til å spille, dra på båttur og å treffe nye deltakere:

Starten på en musikerkarriere
Sommerkurset i jazzimprovisasjon ble for første gang arrangert på Agder folkehøgskole i Søgne i 1975. Gjennom førti år har kurset vært starten på en profesjonell karriere for en lang rekke musikere som blant andre Bertine Zetlitz, Live Marie Roggen, Erlend Skomsvoll, Sidsel Endresen og Jon Balke. Kurset gir 3 studiepoeng hvis man har studiekompetanse.

Les mer og meld deg på her.
Følg sommerkurset på facebook. 

Fra forsiden

Jazzknappleik - TOU Scene, Stavanger, 16. juni 2021

Friimpro på samlebånd

Festivalkurator Nils Henrik Asheim bygger seg en lavmælt musikkmaskin på Jazzknappleiks første dag ved hjelp av automatiske pumper og Vestlands-baserte musikere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev