Nyhet

Sildajazz for trettifemte gang

Nils Petter Molvær, Jan Erik Vold & Arild Andersen, Solveig Slettahjell og Espen Eriksen Trio er klare for Sildajazz 10. – 15. august.

Som en av svært få festivaler klarte Sildajazz å gjennomføre festival i fjor sommer, med strenge smitteverntiltak på plass. – Vi mente at det var riktig og viktig å holde hjulene i gang, sier festivalsjef Andreas R Meland, som var helt fersk i jobben da pandemien brøt ut. Fjorårets Sildajazz bød på nye samarbeid, urfremføringer og en rekke konsertopplevelser. 3000 billetter ble solgt fordelt på 40 små og større arrangementer, der mer enn halvparten var utsolgt.

Det er fortsatt i uforutsigbare tider, noen av sommerfestivaler er allerede avlyst, men Sildajazz satser på gjennomføring av sin trettifemte festival i august 2021.
– Vi trenger alle noe å se frem mot, sier Meland. – Derfor strekker vi oss langt for å lage en best mulig festival i år også – innenfor de rammene vi blir gitt.

Første artister klare
– Programprofilen blir bred og variert. Sildajazz skal være en festival for alle, sier festivalsjefen.
Første programslipp domineres av noen av de fremste navnene innen norsk jazz. Det er duket for et mestermøte i Haugesund Folkebibliotek når Jan Erik Vold og Arild Andersen gjør en av sine sjeldne duokonserter. Sekstiårsjubilant Nils Petter Molvær er en av de største fornyerne i europeisk jazz, og har et stort internasjonalt publikum. Han kommer til Sildajazz og Festiviteten med et helt ferskt album i bagasjen. Til Festiviteten kommer også Solveig Slettahjell, en av våre størst jazzvokalister, som i fjor ga ut et kritikerrost nytt album. Pianist Espen Eriksen og hans trio har spilt for fulle hus på alle verdenshjørner og har gjort stor suksess med sine fem album på Rune Grammofon. I august kommer de hjem til Haugesund i Vår Frelsers Kirke under Sildajazz.

Mer om Sildajazz-programmet her.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev