Nyhet

Nasjonal jazzscene strømmer åpningshelgen

Nasjonal jazzscene i Oslo starter konsertsesongen med Hedvig Mollestad Trio fredag 22. januar og konsert med Håkon Kornstad (solo) dagen etter.

Om sesongåpningen på Nasjonal jazzscene blir med publikum i salen, er fortsatt usikkert. Den sosiale nedstengingen av Oslo varer i denne omgang til 21. januar, dagen før åpningskonserten, og først da vil vi få vite om nedstengingen fortsetter. Nasjonal jazzscene har derfor bestemt seg for å strømme årets første konserter.
– Da nedstengningen av Oslo ble forlenget forrige uke, ville vi sikre formidlingsevnen vår og bestilte live-strømming av de to åpningskonsertene våre, disse er for gode artister for å holde på limpinnen for eventuelle lettelser i tiltakene. Nå kan vi i tillegg være en jazzklubb for hele Europa, ja, for verden for den saks skyld, og vi gleder oss veldig til å sende lyd og bilder av Hedvig Mollestad Trio og Håkon Kornstad direkte hjem til folk, sier daglig leder for Nasjonal jazzscene, Jan Ole Otnæs.

Nasjonal jazzscene forventer publikumsbegrensninger minst frem til sommeren og planlegger flere strømminger utover våren. – Vi har som mål å nå publikum med moderne og spennende jazzmusikk, og ønsker oss selvfølgelig mest av alt et publikum som får oppleve levende musikk på klubben vår Victoria på Karl Johan, sier Otnæs.

Åpner med nye låter
Hedvig Mollestad har fått mye fin omtale og gode anmeldelser det siste året for utgivelsen «Ekhidna». Både jazz- og rockekritikere har omfavnet plata, og den finnes på DownBeat Magazines 25 For the Future-liste i tillegg til lister i Jazz Trail, The New York City Jazz Record, Prog Magazine, thebluemoment.com og flere. Trioen var i studio i høst, og i mars  slipper de en ny plate på Rune Grammofon. Under åpningskonserter på Nasjonal jazzscene spiller trioen både nye låter og gullkorn fra den etterhvert omfattende katalogen. Kjøp billett til stømmekonserten her.

Plateaktuell Kornstad
Håkon Kornstad slapp nylig sin soloskive «Out Of The Loop» til strålende kritikker. «Håkon Kornstads fjerde énmannsorkester-album er like overveldende som de tre foregående,» skrev anmelder Terje Mosnes begeistret på jazzinorge.no.  Tittelen på albumet er inspirert av følelsen nedstengningen gav Kornstad, og sikkert mange med han. Saksofonisten og sangeren var også en av de første som omfavnet hjemmestrømmingskonseptet og gjorde flere selvproduserte konserter med et profesjonelt uttrykk. Lørdag 23. februar er det Nasjonal jazzscene som skal ta seg av lyd og bilder, og Håkon kan konsentrere seg om musikken. Billetter til strømmekonserten kan kjøpes her.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev