Nyhet

Premierer i kø på Kongsberg Jazzweekend

Håkon Kornstad og Oslo jazzensemble har premiere på verket Mid-Atlantic, Martin Horntveth har urframføring på sitt nye bestillingsverk og Arild Andersen har satt sammen et nytt band i anledning sin 75-årsdag under Kongsberg Jazzweekend i november.

Kongsberg Jazzweekend i november byr på et tettpakket program over drøye to dager, med urpremierer, nye bandkonstellasjoner og gjensyn.

Martin Horntveth er kjent som trommeslager i plateaktuelle Jaga Jazzist og har skrevet musikken til TV-serier som Himmelblå, Mammon, Twin og premiereklare Estonia. Nå er han klar med et nytt bestillingsverk som skal urfremføres under Kongsberg Jazzweekend.
– Jeg går inn i et totalt ukjent musikalsk landskap og ikler meg blant annet musikk jeg selv aldri før har lyttet til, sier Martin Horntveth om bestillingsverket sitt.
– Det er utrolig spennende å utfordre musikksmaken så voldsomt som jeg gjør nå og jeg vet ærlig talt ikke helt hvor det ender. Men prosjektet drives fremover av lekenhet, nysgjerrighet, sjangervandring og et stort hint av guilty pleasure. I deler av musikken har jeg tenkt at det er lov å le, sier han. Horntveth tar med seg et stjernelag av musikere til Energimølla 20. november.

Mid-Atlantic er navnet på et annet bestillingsverk som får premiere under Kongsberg Jazzweekend. Håkon Kornstad og Oslo jazzensemble mønstrer på Amerikabåten som skipsorkester med 100-årskontrakt fra 1920 til dag. Kornstad synger opera og spiller jazz på toppnivå, med teknisk og musikalsk kapasitet utover det vanlige. Oslo jazzensemble er et av Europas fremste store jazzensembler, og har besøkt 15 land over hele verden. Høstens utgave teller 15 utøvere, og omfatter noen av landets fremste jazzmusikere.

Bassist Arild Andersen fyller 75 år, og det skal feires med jubileumskonsert på Kongsberg Jazzweekend. Han har samlet et drømmelag av musikere som spiller sammen for første gang. Laget består av saksofonisten Trygve Seim, gitaristene George «Jojje» Wadenius og Frode Alnæs, Thomas Strønen på trommer og Arild Andersen selv på bass.

Andre som er bekreftet til Kongsberg Jazzweekend er Ramblin’, Kari Bremnes, Ellen Andrea Wang / Jon Balke / Tone Myskja og Sondre Lerche. Tidligere bekreftet er Lage Lund, Susanna & the Brotherhood of Our Lady og Fredrik Høyer & Ståle Liavik Solberg.

Fra forsiden

Nyhet

Mangfold i konsertbooking

Under Feminalen i Trondheim søndag 25. oktober arrangerer Femme Brutal, Stilllverk1 og Balansekunst panelsamtale og workshop om mangfold i konsertbooking samt konserter med Propan og Lydia Brunch.

Meld deg på vårt nyhetsbrev