Nyhet

Kongsberg Jazzweekend i november

Kongsberg Jazzfestival arrangerer Jazzweekend 20. – 22. november med 25 konserter fordelt på seks spillesteder. Billetter til Susanna, Lage Lund og Fredrik Høyer & Ståle Liavik Solberg er nå lagt ut for salg.

Kongsberg Jazzfestival som skulle vært arrangert i juli, ble dessverre koronakansellert, men i annerledesåret 2020 tar festivalen helgen tilbake. Kongsberg Jazzfestival startet som Kongsberg Jazzweekend i 1964, en helg fylt med levende musikk fra Norges fremste jazzartister. Når Jazzweekend nå gjenoppstår så bli det 25 konserter med mer enn 100 musikere fordelt på seks spillesteder.

– Det blir flere bestillingsverk, det blir særingfest hvor både nye og gamle særinger kan møtes. Det blir barnekonsert og det blir bandworkshop. Vi går tilbake til røttene og hyller sjela til festivalen. Det blir fantastisk å igjen legge til rette for å skape magiske konsertopplevelser for både artister og publikum, sier festivalsjef, Kai Gustavsen.
Nå jobbes det med kabalen for tidspunkter, hvem som skal spille hvor og antall publikum pr. spillested i henhold til koronarestriksjoner.
– Vi gleder oss veldig til å presentere hele programmet og nå vil vi slippe artister fortløpende så raskt spillested og tidspunkt er på plass, sier Gustavsen.

Billetter til de første tre konsertene er nå lagt ut: gitarist Lage Lund i Sølvsalen, Susanna & the Brotherhood of Our Lady i Kongsberg Kirke samt slampoet Fredrik Høyer og frijazztrommis Ståle Liavik Solberg i Sølvsalen.

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Meld deg på vårt nyhetsbrev